Underbara sommarfjäll!

Sommarfjället är en stor, härlig lekplats för både vuxna och barn. Oavsett om du vill springa på stigar i ljungen eller cykla nerför fjäll i kvällssol på din semester, så finns äventyret utanför dörren när du bor på Idre Fjäll.

Här är några av våra sommarfavoriter!

Äventyrsaktiviteter i fjällen

Vi älskar äventyr, högt som lågt, blött som torrt. Utmana dig själv på vår höghöjdsbana eller följ med på en forsränningstur, här kan de flesta få pirr i magen. Efter en dag med äventyr på fjället infinner sig lugnet i själen och vad kan vara bättre än att avsluta dagen med att koka kaffe över en eld?

Se sommarens äventyrsaktiviteter

Flowig cykling i fjällen

Cykla genom sagoskogar, fjällvyer och guldiga solnedgångar. Bakom varje krön väntar en ny utsikt, en stig redo att upptäckas. Vi lägger ner kärlek på våra cykelleder och de bjuder på flowiga kurvor och oförglömliga naturupplevelser. Kom och dela vår kärlek till fjällen med oss!

 

Läs mer om fjällcykling

Fjällvandring

Upplev vildmarken under en fjällvandring

Vandra i Idre Fjällen

Fäbod

Ta en mysig dag och klappa fåren i fäboden

Besök vår fäbod

Människans bästa vän

Om det är en häst, hund, katt eller enhörning låter vi vara osagt, men att upptäcka fjället tillsammans med en djurkompis är svårslaget. Låt huskyns energi smitta av sig på dig under en Footbike-tur eller ta med dig en husky på vandring. Vem har inte drömt om att rida på fjället? Precis som Ronja och Birk.

Se våra huskyturer

Sugen på sommar i fjällen?

Boka din fjällstuga här

Samisk kultur

Samer är ett av världens ursprungsfolk och Europas enda urfolk. Här kan du lära dig mer om samisk kultur, om renar och om renskötsel. På sommaren vandrar renarna tillbaka upp till fjället för att beta och de vackra djuren är en minnesrik upplevelse att se.

Läs mer

Upptäck din vildmarkssjäl

När du står på toppen av Idre Fjäll är du mitt i solnedgången och blickar rätt ut i vildmarken. Härifrån kan du vandra rakt ut i sommardrömmarna, rakt ut i naturen. I fjällen strövar björnar, älgar och renar. Här finns det vilda vattnet som bjuder på äventyr och forsränning, men också det stilla lugnet du kan hitta i en kajaktur. Här får vi uppleva naturen i fjällen på riktigt.

Läs mer om våra vildmarksupplevelser!

Golf

Golfa i fjällen

Läs mer och boka golfbana här

Träning och rörelseglädje

Väck kroppen till liv under ett av våra träningspass

Läs mer om våra träningspass

Barnaktiviteter

För vuxentrötta barn!

Läs mer och boka barnaktiviteter