Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En
Spela video

Ski-in, ski-out på alla våra boenden

På Idre Fjäll slipper du ta bilen och kan fokusera på skidåkningen. Allt är samlat för att du ska kunna åka rakt ut i backen eller längdspåren – utan att behöva åka iväg. Det är inte många meter mellan skidåkning, butiker, restauranger och aktiviteter. Lämna familjelogistiken hemma och njut av en avkopplande fjällsemester med närhet till allt.

Tips! Är benen trötta efter en dag i backen? Ta vårt Fjälltåg som kör dig hem till din stugby! 

Idre Fjälls snögaranti

Med vår snögaranti kan du tryggt boka din skidvecka – oavsett när på säsongen du vill åka. Vi garanterar att minst 10 nedfarter och 2,5 km välpreparerade längdspår är öppna – annars kan du avboka tidigast tre dagar innan ankomst och få pengarna tillbaka.

Snögarantin gäller 21 december, 2023 till och med 7 april, 2024.

Alltid billigast online

Skipass

Köp Skipass

Bra att veta

Skidor med barn

Läs mer

För alla nivåer

Skidskola

Boka skidskola

Lek och träna

Snow Park

Läs mer

Längdturer för själen

Längdskidåkning

Läs mer

Kliv uppför - åk ned

Topptur

Boka

Skidåkning

Pistkarta

Se pistkarta

Lekfulla tävlingar

Vinnaren Speedski

Har du sett en speedskiåkare susa ut för backen i gummidräkt och strömlinjeformad hjälm? Varje år arrangeras världscupen i speedski på Idre Fjäll där världens snabbaste skidåkare samlas. För säkerhets skull får man inte åka störtlopp i pisterna men i vår speedtrap har du möjlighet att verkligen släppa på allt vad du törs. Vem är egentligen snabbast i familjen eller bland kompisarna? Varje vecka genomför vi tävlingen Vinnaren Speedski i speedskiarenan i Västbacken. Man tävlar i två åk och den snabbaste tiden räknas. Vi korar de snabbaste i varje klass: barn, ungdom och vuxen. Tävlingen passar alla från 10 år.

Barnens Vasalopp

Aske bjuder in till Längdskidtävling för barn upp till 12 år, i fäders spår för framtida segrar. I samarbete med Vasaloppet. I Barnes Vasalopp är stämningen minst lika hög och kylan lika bitande i kinderna som i det riktiga Vasaloppet. Dessutom är Aske på plats och hejar på alla åkare! Banan sträcker sig runt stadion och är mycket enkel och inspirerande samt väl markerad. Det finns olika alternativ av banor beroende på ålder och nivå, dessa väljer man själv på plats. I Barnens Vasalopp är alla vinnare och alla får diplom och blåbärssoppa.

Triumfcupen

Slalomtävling i Familjebacken i Väst för alla barn. Banan är enkel och inspirerande. Aske kommer och kör uppvärmning, visar banan och hejar på. Vi tävlar i ett åk i banan, utan tidtagning. Alla deltagare är vinnare och får diplom.

Fredagstävlingen

Storslalomtävling i Västbacken. Tävlingsformen är differensslalom där det gäller att åka två åk på så lika tid som möjligt. Här är det alltså inte den snabbaste som vinner. Fina priser delas ut till de bäst placerade i varje klass. Vi tävlar i tre klasser – barn, ungdom och vuxen.

Utmana kompisarna eller familjen

Tävlingar

Läs mer och boka

Åk gratis mellan stugan och liften

Ta Fjälltåget runt Idre Fjäll

Låt bilen stå hela veckan och hoppa på Fjälltåget! Du åker helt gratis (du behöver inte ens liftkort) mellan våra stugbyar och Askes skidområde, ett smidigt sätt att ta sig runt i området utan att behöva packa i och ur bilen. 

Om Fjälltåget
Fjälltåget går från Askes Skidområde varje hel- och halvtimme och ut till våra stugområden. Det tar ca 5 minuter mellan varje hållplats. 

Hållplatser
Askes Skidområde - Torget - Passagen Västbyn/Skogsbyn - Skogsbyn - Gammelbyn - Skicenter Syd - Återvinningsstation Dalsbyn - Dalsbyn. 

Se hela rutten på områdeskartan

Åk gratis på utflykt i Idre-Grövelsjöområdet

Ta Skidbuss mellan fjällen

Om Skidbussen
Skidbussen är ett samarbete mellan flera aktörer i Idre för att göra det enklare för bilfria besökare att ta sig runt i Idre-Grövelsjöområdet.

Hållplatser
Grövelsjöns Fjällstation - Grövelsjögården - Grövelfjäll - Huskläppen - Storsätra Fjällhotell - Fjällbua - Sågliden - ICA Idrebua - Högstvägen Idre - Fjällfoten - Idre Himmelfjäll - Idre Fjäll - Fjätervålen. 

Viktig information inför bussresan
Max ett litet handbagage/person • Använd bälte när du sitter ner • Skidor ska vara ihopsatta med remmar/band alt. skidfodral • Ståplats är ej tillåtet på sträckan Grövelsjön-ldre • Alkohol eller annan dryck/mat får ej förtäras i bussen • Husdjur ej tillåtet • Bussen tar max 49 sittande och 25 stående • Begränsat antal platser, ej bokningsbara.

Se tidtabell