Forsränning eller höga höjder?

Ett äventyr är någonting som utmanar deltagarna och som ger starka upplevelser. Det kan vara en ovanlig och spännande upplevelse antingen planerad eller spontan. Äventyren på Idre Fjäll är av det planerade slaget, vi erbjuder upplevelser med forsränning och på höghöjdsbana men de bjuder på minst lika starka känslor och utmaningar!

Boka ditt äventyr!

SOMMAR 2021

Höghöjdsbanor på Idre Fjäll

Prova på en av sommarens äventyrligaste aktiviteter - höghöjdsbana! I höghöjdsområdet finns 3 olika höghöjdsbanor på mellan 1-10 meters höjd så att både barn och vuxna kan hitta sin utmaning. Det finns även en låghöjdsbana för de allra, allra minsta barnen.

I höghöjdsområdet finns också en glasskiosk med glass, dricka och annat smått och gott för den som behöver en paus och fylla på med energi. Glasskiosken är öppen när någon av banorna i höghöjdsområdet är bokade. 

Boka höghöjdsbana här

Samlingsplats höghöjdsområdet

Höghöjdsområdet hittar du intill fäboden, vid sidan av Västbacken och strax ovanför mittenstationen. Du kan gå hit från Torget.

Våra olika höghöjdsbanor. Öppna tisdagar-lördagar kl.10-16

Gröna höghöjdsbanan - 600 kr/fyra personer

En höjdutmaning för familjens yngsta! Gröna banan består av sju stationer på en till två meters höjd. Balansera över slacklines, klättra genom tunnlar och gå över spindelnät! Minsta antal fyra personer, alternativt kan ni betala för fyra personer även om ni är färre i gruppen. Det går även att köpa till platser i samma bokning på plats om man ingår i samma sällskap. För att gå höghöjdsbanan måste du vara minst 1m lång och 4 år fyllda. Föräldrar kan gå bredvid på marken.

Blåa höghöjdsbanan - 760 kr/fyra personer för att gå ett varv

Vårt senaste tillskott i höghöjdsbanan. Här kan du gå om den röda/svarta banan är lite för utmanande eller ifall du inte riktigt har längden inne. Den blå banan har åtta stationer och en linbana på fyra till sex meters höjd. Här finns bland annat hängbron, nättunneln och tallen. Innan du släpps upp i banan håller vi en noggrann genomgång hur höghöjdsbanan och utrustningen fungerar, och du får även prova att gå vår övningsbana på marken. Minsta antal fyra personer, alternativt kan ni betala för fyra personer även om ni är färre i gruppen. Det går även att köpa till platser i samma bokning på plats om man ingår i samma sällskap. Längdkrav: 120 cm och minst 10 år fyllda för att få klättra i den blå höghöjdsbanan utan medföljande myndig vuxen.

Röda höghöjdsbanan - 1000 kr/fyra personer

Utmana dig själv i vår höghöjdsbana på spännande stationer mellan 4 och 10 meter upp i luften! Banan består av 13 olika stationer och 3 linbanor. Innan du släpps upp i banan håller vi i en noggrann genomgång hur banan och utrustningen fungerar, och du får även prova att gå vår övningsbana på marken. Pris: 1000 kr/fyra personer. Minsta antal fyra personer, alternativt går det bra att betala för fyra personer även om man är färre i gruppen. Det går även att köpa till platser i samma bokning på plats om man ingår i samma sällskap. Längdkrav: Du måste vara minst 140 cm lång och 10 år fyllda. Minst 12 år fyllda för att få klättra utan medklättrande myndig vuxen.

Spela video

Forsränning i fjällen

Följ med våra erfarna guider på en av våra fantastiska forsturer! Ta med dig familjen eller kompisarna på en av sommarens bästa upplevelser!

Vi rekommenderar er att prova forsränning på Österdalälven, den är en fin familjetur 1,5 mil från Idre Fjäll som bjuder på härliga naturupplevelser.

Har du inte testat hot dog på älv förut är det ett hett tips. Den här roliga aktiviteten medför många skratt och en och annan simtur.

Utrustning och fika ingår i alla våra forsränningsturer.

Boka en forsränningstur här

Samlingsplats forsränning

Raftingcentret ligger bredvid Timmerkojan. Ta vänster precis innan bron på väg upp till Idre Fjäll och parkera vid rullbanden.

Idre Fjälls forsränningsturer

Österdalälven - 480 kr/person

2 mil från Idre Fjäll utanför Idre by kan man testa på vår familjetur som bjuder på fina, snälla forsar. Perfekt för den som paddlar första gången! Här är det fokus på de minsta men det är en rolig upplevelse för hela familjen. Mycket plask och lek utlovas!

Hotdogtur på Storån - 580kr/person

En actionfylld tur i Storån utanför Idre by, ca 2 mil från Idre Fjäll. Paddla två och två i våra uppblåsbara tvåmannakanoter genom forsarna, med guiden i båten intill. Älven är en av de finaste i Norra Dalarna och många åker långa vägar för att paddla sträckan. Ta er an en tuff men rolig utmaning som för med sig många skratt och en och annan simtur!

Spela video

Mer sommar på Idre Fjäll!

Se alla våra aktiviteter här