Forsränning eller höga höjder?

Ett äventyr är någonting som utmanar deltagarna och som ger starka upplevelser. Det kan vara en ovanlig och spännande upplevelse antingen planerad eller spontan. Äventyren på Idre Fjäll är av det planerade slaget, vi erbjuder upplevelser med forsränning och på höghöjdsbana men de bjuder på minst lika starka känslor och utmaningar!

Boka ditt äventyr!

Höghöjdsområdet på Idre Fjäll

Prova på en av sommarens äventyrligaste aktiviteter! I höghöjdsområdet finns 3 olika banor på mellan 1-10 meters höjd så hela familjen kan hitta sin utmaning. Förbi höghöjdsområdet finns även skyttigen med 8 olika kast- och skjutstationer om du föredrar att utmana dig själv på marken.

I höghöjdsområdet finns en glasskiosk med glass, dricka och annat smått och gott för den som behöver en paus och fylla på med energi. Glasskiosken är öppen när höghöjdsområdet är det. 

Boka ett höghöjdsäventyr här

Samlingsplats höghöjdsområdet

Höghöjdsområdet hittar du intill fäboden, vid sidan av Västbacken och strax ovanför mittenstationen. Du kan gå hit från Torget.

Banor och aktiviteter på vårt höghöjdsområde

Gröna banan - 140 kr/pers

En höjdutmaning för familjens yngsta! Gröna banan består av sju stationer på en till två meters höjd. Balansera över slacklines, klättra genom tunnlar och gå över spindelnät! Från 4 år

Blåa banan - 180 kr/pers

För dig som vuxit ur gröna banan men inte når upp till längdgränsen för den röda. Den blå banan har åtta stationer och en linbana på fyra till sex meters höjd. Här finns bland annat hängbron, nättunneln och tallen!

Röda banan - 240 kr/pers

Vår mest äventyrliga höghöjdsbana! Den röda banan har tretton stationer och tre linbanor på mellan fyra och tio meters höjd. Ta dig genom alla hinder för att komma till våra tre linbanor där den längsta är hela 90 meter lång!

Skyttestig - 120 kr/pers

På skyttestigen får du testa olika typer av kast- och skjutvapen på våra 8 olika stationer. Tävla mot varandra eller vandra mellan de olika stationerna i egen takt. Här får du prova paintball, kastyxa, pilbåge och blåsrör bland annat. Drop in, ingen bokning.

Spela video

Forsränning i fjällen

Följ med våra erfarna guider på en av våra fantastiska forsturer! Ta med dig familjen eller kompisarna på en av sommarens bästa upplevelser!

Sugen på klassisk forsränning? På Idre Fjäll erbjuder vi forsränning för alla åldrar. Har alla i sällskapet fyllt 14 år rekommenderar vi starkt Trysilturen, för bästa möjliga upplevelse. Vi anser att Trysilturen är vår finaste tur med roliga forsar på Femundsälven.

För de minsta har vi Österdalälven, en fin familjetur 1,5 mil från Idre Fjäll.

Har du inte testat hot dog på älv förut är det ett hett tips. Den här roliga aktiviteten medför många skratt och en och annan simtur.

Nytt för i år är att vi har Canyoning, närme forsen än så här går det inte att komma.  

Utrustning och fika ingår i alla våra forsränningsturer.

Boka en forsränningstur här

Samlingsplats forsränning

Raftingcentret ligger bredvid Timmerkojan. Ta vänster precis innan bron på väg upp till Idre Fjäll och parkera vid rullbanden.

Idre Fjälls forsränningsturer

Trysil - 990 kr/pers

Vår bästa forsränningstur! Turen går till Norge och Femundsundet, 8 mil från Idre Fjäll. Här paddlar vi på Femundsälven, som bjuder på några av de häftigaste forsarna området har att erbjuda! Sträckan har åtta forsar, varav den längsta är 750 meter lång! Om temperaturen tillåter finns det även möjlighet till forssimning! Efteråt bjuds det på varm lunch och fika.

Gløta - 580 kr/pers

Vi åker till Femunden i Norge, 6,5 mil från Idre Fjäll. Efter en kort paddling över sjön så når vi första forsen som är spektakulär! Glötta är en naturskön sträcka med några riktigt roliga forsar! Om vädret tillåter så får vi majestätiska vyer över bergsmassivet Rendalssölen när vi fikar efter turen.

Österdalälven - 480 kr/person

1,5 mil från Idre Fjäll utanför Idre by kan man testa på vår familjetur som bjuder på fina, snälla forsar. Perfekt för den som paddlar första gången! Här är det fokus på de minsta men det är en rolig upplevelse för hela familjen. Mycket plask och lek utlovas! Efter turen fikar vi.

Hot dogs

Hotdog på Österdal - 580 kr/pers

Följ med på vår familjetur i våra uppblåsbara tvåmannakanoter (hotdogs), 1,5 mil från Idre Fjäll. Ni paddlar två och två och guiderna ger instruktioner och tips. I en hotdog hamnar man närmre vattnet, och varje våg känns helt plötsligt mycket större! Efter turen fikar vi.

Hotdog på Storån - 580 kr/pers

En spännande tur 1,5 mil från Idre Fjäll i en av norra Dalarnas finaste älvar! Paddla två och två i våra uppblåsbara tvåmannakanoter (hotdogs)! En utmaning som för med sig många skratt och en och annan simtur. Efter turen fikar vi.

Årets nyhet!

Canyoning NYHET! - 990 kr/pers

Vi åker till Røafallene i Norge, 9 mil från Idre Fjäll. Tillsammans med guider går ni en slinga längst med älven för att sedan simma under, hoppar utför eller glida ner för olika vattenfall. En blöt och spännande tur där du kan välja själv precis hur äventyrligt det blir! Efteråt äter vi lunch tillsammans.

Spela video

Mer sommar på Idre Fjäll!

Se alla våra aktiviteter här