Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
7425°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

 

Väder

Snö, spår och pistinformation

Idag fredag - 23 augusti

Kolla vädret i realtid med hjälp av våra webbkameror som finns här >>

Cykelleder

Här på Idre Fjäll hittar alla sin favoritcykling – oavsett om du är nybörjare eller fullblodsproffs. Vi har 36,5 km cykelleder, fördelat på röd, grön och blå nivå.

Vilka leder som är öppna finns att läsa här.

Cykelkarta

Rullskidbana

Rullskidbanan är öppen för säsongen! Du hittar starten på vår asfalterade rullskidbanan vid skidstadion.

Motionsspår och vandringsleder

För dig som vandrar eller springer är leden alltid nära. Upptäck våra egna motions- och vandringsleder på och runt Idre Fjäll, eller utforska fjäll och leder runtom.

Motionsspår

Hur kommer vädret vara?

Vädret är såklart viktigt på semestern, och även fast vi gör allt vi kan för att det ska påverka er så lite som möjligt kan det vara en bra idé att kolla hur vädret varit tidigare för att förutse årets väder.

På den här hemsidan kan du se historiskt väder i Idre Fjäll.

Så arbetar vi med klimatanpassning

Kortare vintrar och längre somrar sätter nya krav på oss här på Idre Fjäll. Vi har anpassat oss genom att bli ännu bättre på allt som har med barmarksäventyr att göra men också genom att spara snö på olika sätt. Bland annat fångar vi upp snö med snöstaket och flyttar den till pisterna. Vi har också investerat i riktigt effektiva snökanoner.

Pistfakta Idre Fjäll

Idre Fjäll har 40 backar varav 16 är gröna, 8 är blå, 7 är röda och 9 backar är svarta. Den brantaste backen är Chocken som är en av nordens brantaste. Det finns också 26 liftar, 82 km längdspår och en jättefin snowpark.

Pistkarta

Vad är Föhn?

Föhn är en torr och varm vind som skapas när luft tar sig över ett fjäll eller annan höjd och avger vattenånga i form av regn eller snö. När luften tar sig ner på andra sidan har den mindre luftfuktighet vilket gör den varmare. Föhnfenomenet gör att det blir extra varmt på läsidan av en förhöjning och att det ibland bildas moln vid toppen.