Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
7°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Alla Idre Fjälls Barnområden

Maskotrenen Aske och fyra barn framför en snötäckt gran

Du och alla andra barn är våra hedersgäster. Därför är det viktigt att det finns bra skidområden för dig. Våra enkla knappliftar och rullband hjälper dig uppför fjället. I backar med blygsam lutning och bra bredd tar du dig snart ner helt själv. Och då är det dags att utforska resten av fjället.

Askes skidområde - lek på skidor och utan

Askes skidområde är ett skidlekområde för alla små och stora barn. Här finns rullband och slalombanor som på ett pedagogiskt sätt inspirerar dig att svänga och bromsa. Bland roliga figurer och banor får du leka med skidor på fötterna. Gränsen mellan lek och skidåkning suddas ut. Du och de andra barnen aktiveras samtidigt som ni utvecklas och lär er åka skidor.

Området ligger framför restaurang Timmerkojan nedanför Väst 6:ans mittstation. Området är både lättöverskådligt och avskilt. Här finns en lätt knapplift och två rullband. Toaletter och värmestuga finns i anslutning till parkeringen.

Askeland med gröna backen Askestigen

I Askestigen kan du som är lite äventyrslysten och upptäckarglad möta renar, troll och annat spännande. Stigen slingrar sig ner med ”kringelikroksvängar”, höga broar och troll att åka igenom i skogen mellan Väst 6:ans nedre del och snowparken. Innan du kan åka Askestigen måste du kunna bromsa och svänga. Kan du det är det bara att köra. Vi ses längst ner!

I Askeland finns även grillplats och en värmestuga.

Pistkarta. Klicka för att se större

Klicka för PDF

Skicenter Syd

I barnområdet vid Skicenter Syd hittar du två lätta och långsamma knappliftar och ett rullband. Skidbacken har en väldigt försiktig lutning och det finns ofta personal som kan hjälpa dig vid liften. Skicenter Syd ligger precis intill, där finns det skiduthyrning, toaletter och informationsdisk. Vill du ta dig vidare i skidområdet är det enkelt att ta transportliften till Dalsbackarna. Där finns knapplift och lätta, gröna backar.

Askespåret

Askespåret är ett 1 km långt längdspår där barn och ungdomar kan utmana sig själva i varierande terräng.

Andra aktiviteter och tips om skidsemester med barn

Här i Idre Fjäll är Barnen VIP-gäster. Det märks på den mängden aktiviteter som finns för barn här. På den här sidan kan du läsa om alla barnaktiviteter på Idre Fjäll som inte är skidåkning >> Till exempel pulkabacken!

Är det första gången du ska åka på skidsemester med barn eller är du bara sugen på lite bra tips? Då ska du kolla in den här sidan där vi samlat vår expertkunskap i området >>

Barn iklädd Overall med enhörningar i solnedgång vid en snöhög