Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Upplev Idre Fjäll – året runt

Gå direkt till

Ett fjäll – fem årstider

Vårt vackra fjäll har allt man kan önska – året runt! Det är kärvt och utmanande, lugnt och stillsamt, adrenalinfyllt och omväxlande. Här finns massor att göra och hänföras av – och alla årstider har sin alldeles egen charm. 

Det vore riktigt själviskt att inte berätta för omvärlden att det magiska fjället är här, året runt. Skidåkningen är omväxlande och med en oslagbar utsikt, men fjället bjuder givetvis på mycket mer än så. Se själv! 

Spela video

Skidåkning i fyra vädersträck

Vinter

Det finns massor att göra på fjället under vintern. Förutom alpin skidåkning i 40 pister i fyra väderstreck erbjuder vi ca 80 km längdspår, hundspannsturer, skoterturer, vandring med renar, skidskola med bland annat toppturer och morgonskidåkning samt bastu och badtunna under stjärnorna. Dessutom har vi ett Aktivitetscenter med bland annat inomhusbad, gym, bowling och lekrum. I närheten finns också Städjan och Nipfjället som bjuder på hänförande natur och total stillhet för den som vill utforska lite på egen hand. På kvällarna kopplar du av hemma i stugan, på Pernilla Wiberg Hotel eller på någon av våra många restauranger. 

Vinter på Idre Fjäll

Välj mellan 60+ aktiviteter

Sommar

Njut av en aktiv semester på Idre Fjäll i sommar. Vi erbjuder över 60 somriga aktiviteter såsom vandring, cykling, höghöjdsbana, forsränning, golf, ridning, barngrupper, padel, utom- och inomhusbad, fiske, fjällmaraton m.m. Du kan även besöka Sveriges sydligaste sameby där du kan klappa renar, provsmaka samisk mat och övernatta i kåta. Vi har boenden i olika prisklasser och utföranden, flera restauranger, cykeluthyrning, sportaffär, matbutik och ett aktivitetscenter med inomhus- och utomhuspool, gym, lekplats, minigolf m.m. Sommaren 2022 utökar vi med massor av roliga sommaraktiviteter på fjället. Padelbanor, utegym. äventyrsgolf, parkourbana, ny utomhuspool och mycket mer.

Sommar på Idre Fjäll

Krispigt och färgrikt

Höst

Upplev den krispiga hösten på fjället med naturens vackra färgskiftningar, frisk fjälluft och alla våra utomhusaktiviteter. På hösten kan du bland annat vandra, cykla, golfa och uppleva äventyret i höghöjdsbanan på Idre Fjäll.

Efter någon av fjällets alla aktiviteter kan du avnjuta god mat på någon av våra restauranger, mysa ner dig framför brasan eller varva ned i Pernilla Wiberg Hotels spaavdelning. Hösten erbjuder också ett lugnare tempo och mer plats för dig och ditt sällskap. Hyr en mysig stuga, bo på hotell eller ta med dig husvagnen till vår camping.

Höst på Idre Fjäll

Tid för avkoppling

Vår

På våren är fjället som allra lugnast. Under hela maj och början av juni är det mesta på fjället stängt, men det går ändå att komma hit och njuta av en härlig vistelse i någon av våra fjällstugor eller på bekväma Pernilla Wiberg Hotel. Ett par av våra bästa restauranger är öppna och serverar god mat på lokala råvaror. 

OBS! Våren 2022 är Pernilla Wiberg Hotel stängt pga renovering.

Boka boende i vår

Vår femte årstid

Vårvinter

Välkommen till vårvintern – vår femte (och kanske bästa) årstid! Att välkomna vårens första värmande solstrålar från fjället är oslagbart. Vårvintern bjuder på längre dagar i backen, mindre liftkö och mer sol. Den här tiden på året hänger vi gärna utomhus så mycket det bara går. Utebaren på Torget är ofta öppen och After Skin flyttar ut. Har du inte upplevt när vintern övergår till vår på fjället är det hög tid att pricka in nästa resa under denna magiska "årstid". 

Läs mer om vårvintern

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger

Roliga aktiviteter

Barnens Idre Fjäll

Barnens favoriter

Bowling, bad, gym m.m.

Aktivitetscenter

Läs mer

För alla nivåer

Skidskola

Boka skidskola

Skidåkning, huskyäventyr och skoterturer

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter