Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Idreområdet-starkare än någonsin på svenska skidmarknaden

Aldrig har det kunnat erbjudas sådan bredd och kvalitet i Idreområdet som till denna vinter.

De tre anläggningarna Idre Fjäll, Fjätervålen och Idre Himmelfjäll går samman om ett gemensamt skipass, Idre-passet, vilket innebär 77 nedfarter av hög kvalitet och variation till alla skidfantaster.

”I vinter räknar vi med cirka 600 000 skiddagar i hela området och vi kommer arbeta hårt med att bibehålla vår höga kvalitet i alla våra nedfarter. Bland annat genom vårt samarbete gällande prepareringen av Himmelfjälls backar. Idre som skiddestination tar verkligen upp kampen mot de stora drakarna i branschen. Skidområdena kompletterar varandra på ett bra sätt och tillsammans kommer vi erbjuda riktigt bra skidåkning för hela familjen” säger Andreas Starenhed, VD på Idre Fjäll.

Tre anläggningar – ett skipass – en destination
Det är tre helt olika typer av skidanläggningar med Idre Fjäll som den alpina giganten i Idre med över 50 års historia som en av de absolut största aktörerna inom skidåkning i Sverige. Fjätervålen som erbjuder skidåkning av hög internationell klass med Idre-områdets högsta topp och långa, breda nedfarter, och slutligen Idre Himmelfjäll som nykomlingen med långa slingrande skogsnedfarter.

”Jag är oerhört glad och tacksam för att vi redan nu under Idre Himmelfjälls premiärvinter, kan samlas med en gemensam satsning på ett Idre-pass för alla tre anläggningar” säger Torbjörn Wallin, VD för Idre Himmelfjäll.

”Fjätervålen och Idre Fjäll har sedan många år tillbaka haft ett givande samarbete med ett gemensamt skipass. Att vi till den här vintersäsongen kan addera Idre Himmelfjäll ser jag som ytterligare ett positivt steg i vår gemensamma resa att bygga en framgångsrik destination. Tillsammans blir vi starkare”, avslutar Hans Ericsson, VD på Fjätervålen.

Har du frågor? Kontakta Tommy Halvarsson, marknadschef på Idre Fjäll. 

 

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Boka Idrepasset idag

Köp/ladda skipass