Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Händer idag på Idre Fjäll

14 juni

Spela golf

Nu har Idrefjällens golfbana öppnat för säsongen 2024. Välkommen att spela på den bästa banan i Dalarna enligt tidningen Svensk golf. Vi erbjuder en vacker, kuperad och omväxlande skogsbana med fairways och greener som få väntar sig finna i fjällmiljö. Givetvis har vi även klubbhus, restaurang och butik – och vi erbjuder såklart också kurser för den som önskar det.

Läs mer

Cykla

Välkommen att cykla stigar, downhill eller kanske leka och trixa i Skills Area. Glöm inte att köpa Trail-/liftpass innan du ger dig iväg och behöver du hyra cykel så finns vi behjälpliga i cykelhyran. Dagens aktuella cykelledstatus hittar du via länken nedan.

Läs mer
07:45-08:30

Vattengympa

Häng med på skonsam men svettig vattengympa - utomhus! Vår instruktör hjälper dig att få upp pulsen i utomhuspoolen vid aktivitetsområdet här på Idre Fjäll. Omklädningsrum och duschar finns i direkt anslutning till utomhuspoolen. Rabatterat 5-dagars kort köps på Aktivitetscenter. Aktiviteten måste förbokas (drop in i mån av plats).

Läs mer
08:00-09:30

Stallmorgon

Om du vill lära känna våra hästar, men kanske inte är redo för att rida riktigt än. Här kommer vi till stallet tidigt på morgonen, tar in hästarna och ger dem frukost. Medan hästarna äter, så pysslar vi om dem och gör alla redo för dagens arbete. Guiden berättar mer om vilka underbara vänner vi har i stallet. Förbokas.

Läs mer
08:30-13:00

Forsränning – Glöttaturen

Forsränning bland otroliga vyer! Vi åker till Norge och lägger i båtarna i Femunden, Norges tredje största sjö, belägen 6,5 mil från Idre Fjäll. Efter en kort paddling över sjön så når vi första forsen som är spektakulär. Glötta är en naturskön sträcka med några riktigt roliga forsar! Om vädret tillåter så får vi majestätiska vyer över bergsmassivet Rendalssölen när vi fikar efter turen. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
09:00-10:20

MTB grundkurs vuxen

Kom och lär dig grunderna i mountainbike. Vi utmanar oss i Skills Area och övar på kontroll, position och kurvtagning. Passar dig som är nybörjare eller inte cyklat så mycket mountainbike tidigare och som vill få bättre kontroll på cykeln, samtidigt som du lär dig teknikgrunderna och njuter av härlig cykling på fjället. Kursen innefattar två sammanhängande dagar. Ta med egen cykel och hjälm. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
09:00-16:00

Fredagsgolftävling

Spela med valfri parter, på valfri starttid. Anmälan i shopen. Pris: 100 kr/person (allt går till prisbordet). Välkommen till Idrefjällens golfbana.

Läs mer
09:00-16:00

Larstjärnarnas Familjedag

Nyhet 20024! På Larstjärnarnas Familjedag erbjuder vi allt från fiske och kanotpaddling till guldvaskning! Under öppettiderna är det drop-in och alla aktiviteter ingår i dagsbiljetten. Vår reception har kunnig personal för betalning och assistans. Kom och upplev en dag full av spännande aktiviteter för hela familjen! Förbokas.

Läs mer
09:00-14:00

Ridning - Riddare för en dag

Bli riddare för en dag. Vi lär oss rida med svärdet i ena handen och styra hästen men den andra. Under dagen övar vi träffsäkerhet och balans, äter lunch tillsammans och umgås med hästarna. Förkunskapskrav/nivå: Alla nivåer Ålder: 6-13 år

Läs mer
09:30-10:30

Barnens cykelvasa med Aske

En cykeltävling där alla barn kan vara med, oavsett förkunskaper (mycket lätt terräng). Olika åldersklasser och olika långa banor. Vi ser helst att endast en person ur sällskapet, utöver deltagaren, följer med till start. Man får dock gärna stå som åskådare utmed banan. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
10:00-11:00

Träffa och klappa renar

Klappa och mata samernas tama renar och årets nyfödda renkalvar. Upplev känslan när renarna kommer och äter ur dina händer och hur mjuk deras päls och mule är när du klappar dem. Fin aktivitet för barn! Lär dig vilket fantastiskt djur renen är och hur väl anpassad den är för att klara ett arktiskt klimat. Visste du till exempel att renen i vissa avseenden har bättre syn än oss människor?Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
10:00-11:00

Husky footbike

För dig som gillar fart och cykling! Här cyklar du Footbike bakom en slädhund. En Footbike är en korsning mellan en spark och en cykel, så du kan sparka för att hjälpa hunden att springa framåt och du kan bromsa för att sakta ner och stanna. Du är välkommen 5-10 min innan aktiviteten startar. Hjälm ingår. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
10:00-14:00

Ridning – Topptur

Här rider vi upp på fjällets topp och guiden bjuder på områdets bästa utsikter. Det här är turen för dig som vill se så långt ögonen når. Inte ens vi som rider här dagligen kan se oss mätta på dessa vyer. Efter turen hjälps vi åt att sadla av, göra iordning hästarna och ta ut dom till hagen. Fökunskapskrav/nivå: Medel, inte nybörjare. Från 12 år, 10 år om du är erfaren ryttare och i målsmans sällskap. Förbokas.

Läs mer
10:00-21:00

Aktivitetsområdet m. utomhuspool

Här kan du bland annat bada i utomhuspoolen, åka vattenruschkanor, träna i utegymmet, leka på lekplatsen, testa parkourbanan, spela padel – och en hel del mer! Aktivitetsområdet hittar du precis intill Aktivitetscenter.

Läs mer
10:00-21:30

Aktivitetscenter

Besök vårt aktivitetscenter – här finns det något kul för alla! Bowla, gymma, spela badminton, lek i vårt lek- och pysselrum, spela arkadspel i spelhallen eller hyr en hel sporthall!

Läs mer
10:30-11:50

MTB-grundkurs junior 8-15 år

Kom och lär dig grunderna och få bättre kontroll på din mountainbike. Vi utmanar oss i Skills Area och övar på kontroll, position och kurvtagning. Passar dig 8-15 år som inte cyklat så mycket mountainbike tidigare och som vill få bättre kontroll på cykeln samtidigt som du lär dig teknikgrunderna och njuter av härlig cykling på fjället. Kursen innefattar två sammanhängande dagar. Ta med egen cykel och hjälm. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
11:00-12:00

Barnens springvasa med Aske

En löpartävling för de unga löparna. Vi tävlar i tre olika ålderskategorier, på olika sträckor. Banan är enkel och det är ingen tidtagning. Aske är förstås med vid start och mål. Vi ser helst att endast en person ur sällskapet, utöver deltagaren, följer med till start. Man får dock gärna stå som åskådare utmed banan. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
13:10-14:30

MTB fortsättningskurs junior 8-15 år

Vässa dina mountainbike-skills! I den här fortsättningskursen för barn 8-15 år tränar vi vidare på att effektivisera broms- och kurvtekniken för att få bättre kontroll och flyt i cyklingen. Vi introducerar drop- och stenpartierna i Skills Area. Passar dig som har gått MTB grundkurs eller har tidigare erfarenhet av mountainbike. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
13:30-18:00

Klättra i våra höghöjdsbanor

Utmana dig i någon av våra höghöjdsbanor! I vårt höghöjdsområde finns 3 olika höghöjdsbanor på mellan 1-10 meters höjd så att både barn och vuxna kan hitta sin utmaning. Det finns även en låghöjdsbana för de allra minsta barnen. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
13:30-15:00

Intro till fjällöpning

Prova på trailrunning i ett lugnt tempo i enkel fjällterräng där vår guide lär dig tips och trix för att ta din löpning ut i terrängspåren på ett säkert och effektivt sätt. Vi kommer att ta pauser under löpningen. Du bör ha kläder efter väder, bra löparskor och vatten i en löparryggsäck eller liknande. Vi samlas vid Askes sommaräng men springer på Nipfjället. OBS! Transport i egna bilar. Nivå: Lätt (nybörjare på traillöpning). Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
14:40-16:00

MTB fortsättningskurs vuxna

Vässa dina mountainbike-skills! I den här roliga fortsättningskursen för vuxna tränar vi vidare på att effektivisera broms- och kurvtekniken för att få bättre kontroll och flyt i cyklingen. Vi introducerar drop- och stenpartierna i Skills Area. Kursen är för vuxna från 16 år och passar dig som gått MTB grundkurs eller har tidigare erfarenhet av mountainbike. Aktiviteten måste förbokas.

Läs mer
15:30-17:00

Husky Dogyard visit

Hundgården ligger vid Höstsätern, 8 km utanför Idre. Här har vi en flock med 32 slädhundar. Du kommer att få leka med hundarna, borsta dem, mata dem samt få möjlighet att lära dig om deras beteende och de olika raserna. Ni är välkomna 5-10min innan aktiviteten startar.

Läs mer
16:30-17:00

Aske på Torget

Några dagar i veckan har vi sång och dans för barnen (och barnsliga föräldrar) på Torget! Vi samlas vid den lilla scenen på Torget bredvid Solbaren. Vi kommer att dansa och sjunga så på med dansskorna! Aske kommer givetvis vara där för att dansa loss och busa till det. Vi ses där! Ingen förbokning, gratis.

Hela dagen

Ät ute idag

Njut av en härlig lunch, middag eller kanske en fika eller något från baren. Följ länken för hela Idre Fjälls restaurangutbud.

Läs mer