Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Händer idag på Idre Fjäll

24 maj

Ät på restaurang eller beställ hem

Besök någon av våra restauranger eller beställ hem färdig mat. På vår restaurangsida kan du läsa mer om allt gott som erbjuds på fjället.

Läs mer

Hyr kanot eller fiskespö

Upplev naturens stillhet från en kanot eller koppla bort vardagens stress med ett fiskespö. Eller varför inte både och?

Läs mer
06:00-23:00

Spela padel

Spela padel på våra nya padelbanor. Boka bana via länken.

Läs mer
08:30-13:30

Forsränning – Glöttaturen

Forsränning bland otroliga vyer! Vi åker till Norge och lägger i båtarna i Femunden, Norges tredje största sjö, belägen 6,5 mil från Idre Fjäll. Glötta är en naturskön sträcka med några riktigt roliga forsar. Förbokning krävs.

Läs mer
08:30-18:00

Sportuthyrning Torget

I Sportuthyrningen på Torget kan du hyra cyklar, elcyklar, SUP-brädor, kanoter, båtar, hjälmar och flytvästar. Välkommen!

Läs mer
09:00-12:00

Naturskola

Vid tre tillfällen per vecka träffas vi och går ut i naturen för att se vad som finns där och vad man kan hitta på för bus. En rolig och lärorik aktivitet som passar barn i åldern 4-6 år. Föräldrar behöver inte vara med. Föranmälan krävs.

Läs mer
09:00-12:00

Fjällskola

För nyfikna barn som vill utforska omgivningarna på fjället. En rolig och lärorik aktivitet som passar bra för barn 7-9 år. Föräldrar behöver inte vara med. Föranmälan krävs.

Läs mer
09:00-12:00

Äventyrsskola

Låt barnen uppleva små och stora äventyr samt lek och lär runt om på Idre Fjäll. Föräldrar behöver inte vara med. Föranmälan krävs.

Läs mer
09:00-10:20

Cykling 2.0 fortsättningskurs vuxen

Vässa dina mountainbike-skills! I den här roliga fortsättningskursen för vuxna tränar vi vidare på att effektivisera broms- och kurvtekniken för att få bättre kontroll och flyt i cyklingen. Vi introducerar drop- och stenpartierna i Skills Area. Kursen är för vuxna från 16 år och passar dig som gått MTB grundkurs eller har tidigare erfarenhet av mountainbike. Föranmälan krävs.

Läs mer
09:00-12:00

Trailrunning – intro till fjällöpning

Häng med på en härlig trailtur med guide. Vi anpassar passet efter gruppen och tar oss runt på härliga fjällstigar här på Idre Fjäll. Förbokning krävs.

Läs mer
09:00-13:00

Ridning – halvdagstur

Vår halvdagstur med islandshäst på fjället passar både den erfarne ryttaren och den balanserade nybörjaren som vill prova på tölten, den fjärde speciella gångarten som islandshästen besitter. Det blir även en galopp för de som vågar och vill. Vi rider på delar av cykelvägen fjället runt och töltar på grusbilvägar innan vi tar en välförtjänt fika i en skogsglänta.

Läs mer
10:00-16:00

Prova våra höghöjdsbanor

Utmana dig i någon av våra höghöjdsbanor! I vårt höghöjdsområde finns 3 olika höghöjdsbanor på mellan 1-10 meters höjd så att både barn och vuxna kan hitta sin utmaning. Det finns även en låghöjdsbana för de allra, allra minsta barnen. Förbokning krävs.

Läs mer
10:00-21:30

Aktivitetscenter

Besök vårt aktivitetscenter – här finns det något kul för alla! Bada, bowla, basta, gymma, spela badminton, lek i vårt lek- och pysselrum, spela i spelhallen eller hyr sporthallen.

Läs mer
10:00-11:00

Träffa våra renar

Träffa våra tama renar och årets nyfödda renkalv. Upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer och hur mjuk deras päls och mule är. Förboknings krävs.

Läs mer
10:30-11:50

Cykling 2.0 fortsättningskurs junior

Vässa dina mountainbike-skills! I den här fortsättningskursen för barn 8-15 år tränar vi vidare på att effektivisera broms- och kurvtekniken för att få bättre kontroll och flyt i cyklingen. Vi introducerar drop- och stenpartierna i Skills Area. Passar dig som har gått MTB grundkurs eller har tidigare erfarenhet av mountainbike.

Läs mer
11:00-15:00

Vildmarksdag

Upplev vildmarken! Vi paddlar till vårt vildmarkscamp där vi utmanar varandra att göra upp eld, tälja verktyg och tillaga mat över öppen eld. De som vill provar luftgevär, lassokastning, skjuta med blåsrör och fiska.

Läs mer
13:00-13:30

Träffa Aske i Aktivitetscentret

Kom och häng med vår maskot Aske i Aktivitetscentret.

Läs mer
13:00-14:00

Träffa djuren på Fäboden

Gosa med djuren och följ med vår guide som visar och berättar om alla djuren och om livet förr på fäboden. Våffla ingår. Föranmälan krävs.

Läs mer
14:00-16:00

Vandra med renar

Vandra tillsammans med renar i gammelskogen där myrstackarna är lika höga som du själv och där laven hänger tjock från trädstammarna. Denna aktivitet passar både vuxna och barn. Förbokning krävs.

Läs mer
14:30-18:30

Forsränning – Österdalälven

Perfekt för den som paddlar första gången! Här är det fokus på de minsta men det är en rolig upplevelse för hela familjen. Mycket plask och lek utlovas! Förbokning krävs.

Läs mer
15:00-17:30

Ridning prova-på-tur i skogen

Har du inte ridit så mycket? Då är det här turen för dig! Vi rider ungefär 1,5 timmar, där du får lära dig grunderna och bekanta dig med islandshästen. Turen går mestadels i fjällnära barrskog, myrmarker och små skogsvägar. Mestadels skritt och dom som turledaren anser fixar tölt får pröva på det. Förbokning krävs.

Läs mer
17:00-18:30

Grillkväll vid Burusjön

Kl. 17.00 har vi tänt grillarna vid Burusjöns sydöstra ände. Ta med det du vill grilla eller testa att göra pinnbröd. Vi har med pinnbröddeg och tillbehör. Tipspromenad och aktiviteter finns på plats. Gratis och drop-in.

Läs mer
18:00-19:15

Kvällsyoga

Ta hand om kropp och själ under ett yogapass uppe vid Fäboden. Föranmälan krävs.

Läs mer
18:00-22:00

Bäversafari

Bäverspaning i skymningen! Vi paddlar till vårt vildmarkscamp, kokar kaffe över elden och smakar nyfiskad sik medan guiden berättar om bävern. Sedan paddlar vi så tyst vi kan mot bäverhyddorna.

Läs mer