Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Tomt och hus på Idre Fjäll

Nya tomter till salu på Idre Fjäll

Vill du skapa ditt eget fjällparadis i direkt anslutning till våra backar, med härliga fjällvyer och natur runt knuten? Idre Fjäll är en väldigt populär destination för stugägare och tomtspekulanter, inte minst för att vi har öppet året om. 

Nedan hittar du information om nya tomtområden (när det är några på gång). 

Gränjesåsvallen

Här är fjällkänslan på topp! Gränjesåsvallens tomtområde består av 38 tomter som ligger mittemellan Idre Fjäll och Städjan, med utsikt mot vildmarken och fjällen. Det här området passar dig som uppskattar avskildhet, men som ändå vill ha direktförbindelsen till backarna. Nordsidan är vårt mest snörika område och här finns längdspåren precis utanför dörren. Naturnära på riktigt!

Läs mer på Hemnet!

Tomtinformation

Gränjesåsvallens tomtområde har 38 tomter som är avstyckade och klara. Kommunalt VA kommer att dras till tomtgräns. Det finns en gammal detaljplan som håller på att revideras så att tomterna får en något större byggrätt och att gestaltningen ändras något för att passa in på Idre Fjälls Gestaltningsprogram. Dessa tomter går att sälja nu men VA kommer inte att dras förrän tidigast i höst.

Daniel Nyström

Mäklare, HusmanHagberg

För mer information och frågor om Gränjesåsvallen, kontakta gärna Daniel Nyström.

Plankarta Gränjesåsvallen

Idre Gränjesåsvallen 42:6
Se plankarta

Idre Gränjesåsvallen 45:5
Se plankarta

Hjelmbacken

Vi planerar att sälja 64 tomter med sagolikt läge högst upp i Idre Fjälls anläggning med både backar och längdspår i direkt anslutning till tomterna. Med mellan 735 och 775 meter över havet har tomterna en svårslagen utsikt och de ligger dessutom på solsidan av fjället. Dessa tomter är tänkta för fritidshus med en byggnadsarea på upp till 200 kvm och byggnadshöjd på 6 meter. Tomtstorlekar på drygt 1000 kvm.

Detaljplansprocessen är igång och förhoppningen är att planen skall vinna laga kraft under vintern 2020 och säljstart på tomterna förhoppningsvis kan starta under sommaren 2021.

Vill du veta mer eller anmäla intresse för detta område? Maila till ola.strand@idrefjall.se

Se plankarta

Camping och stugbyar

Vi planerar att släppa 29 tomter med det bästa läget för Ski in och Ski out. Dessa tomter blir luftiga med gott om plats mellan tomterna. Utöver tomterna innefattar planen även campingplatser. Området ligger i Idre Fjälls västra del och har nära till både skidåkning, aktiviteter och nöjen.

Denna plan är ute på remiss och beräknas vinna laga kraft under hösten 2020 med säljstart till våren 2021.

Vill du veta mer eller anmäla intresse för detta område? Maila till ola.strand@idrefjall.se

Se plankarta

Vill du köpa tomt/hus på Idre Fjäll?

Vill du veta mer eller anmäla intresse för att köpa tomt på Idre Fjäll? 

Maila intresseanmälan till oss: ola.strand@idrefjall.se 

Du kan också hitta lediga tomter och hus på Idre Fjäll hos Fastighetsbyrån i Idre.