Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till väder och driftinformation
Väder, leder & liftar
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Mer skidåkning till premiären ⛷

Vi har fantastiska förhållanden på Idre Fjäll just nu med minusgrader, snöfall och snökanoner som går för fullt. Enligt rådande väderprognos ser vi fortsatt kyla framöver vilket gör att vi nu sätter in extra resurser för att kunna utöka snöläggningen ytterligare. Detta gör vi för att kunna öppna upp för ännu mer skidåkning direkt till starten av säsongen och under januari månad.

Totalt kommer vi till premiären den 21 december erbjuda 20 alpina nedfarter samt hela 20 kilometer längdspår för både klassisk åkning och fristil, en nästan dubblering i antal nedfarter och kilometer längdspår gentemot förra året. Självklart kommer detta antal utökas löpande under januari genom snöläggning så väl som natursnö.

Du hittar alltid aktuell lift-, back- och spårstatus på idrefjall.se/vader

Vi har sedan snön smälte i våras arbetat med den nya gondolliften och tillhörande nya backar – den enskilt största satsningen i Idre Fjälls historia! Hösten har dock burit med sig ett antal utmaningar, med framför allt försenade leveranser av material, vilket medför att vi kommer behöva skjuta på premiären för Sydgondolen.

– Givetvis känns detta lite tråkigt. Men som plåster på såren tillsätter vi i stället resurser och siktar på att ha fler pister öppna än någonsin till jul, kommenterar Kjell Skoglund, ansvarig projektledare för gondolprojektet.

Vi förstår som sagt att detta är tråkigt för dig som planerat att få åka med den nya gondolen under din vistelse hos oss. Vi hoppas dock att den glädjande nyheten med ett större antal alpina nedfarter och längdspår gentemot vår snögaranti ska göra att du får en fantastisk vintersemester på Idre Fjäll.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till Idre Fjäll i vinter!

FAQ

Vad beror förseningen på?

Med anledning av rådande världsläge föreligger det just nu på marknaden begränsad tillgång till bland annat limträbalkar, cement och liknande byggnadsmaterial. Detta har medfört förseningar i leveranser av byggnadsmaterial nödvändiga för byggnationen av gondolen och är anledningen till att den ursprungliga projektplanen och därmed tidslinjen inte håller.

När kommer gondolen öppna?

Vi har precis fått nya leveransgarantier från våra leverantörer och återkommer med ett nytt invigningsdatum för Sydgondolen så snart som möjligt. Detta kommer kommuniceras i alla våra kanaler!

Hur berörs jag som gäst?

Förhoppningsvis så lite som möjligt! Sexstolsliften Väst 6:an kommer att gå som vanligt och kan hantera den kapacitet som vi beräknar, även om restiden från dal till topp blir något längre än med gondolen. Vi planerar också löpande insatser för att minska eventuella flaskhalsar som kan dyka upp.

Kommer de nya nedfarterna Pernillabacken och Gondolssvängen öppna enligt plan?

Övre delarna av Pernillabacken kommer att öppna till säsongstarten 21 december men öppningen av den sista delen Gondolsvängen ner till påstigningen dröjer till dess att Sydgondolen invigts.

Kan jag få kompensation för förseningen?

Gondolliften ingår inte i Idre Fjälls snögaranti som garanterar tio nedfarter och 2,5 km längdspår. Därför är inte återbetalningar eller kompensationer för förseningen av Sydgondolen aktuellt. I stället satsar vi på att kompensera med mer skidåkning och extra resurser är insatta för att vi ska kunna erbjuda hela 19 nedfarter och 20 kilometer längdspår öppna till säsongspremiären den 21 december. Fler backar och längdspår kommer öppna löpande, du hittar alltid aktuell lift-, back- och spårstatus på idrefjall.se/vader

Vinter 2022/2023

Bokningsvillkor

Aktuella bokningsvillkor

Idre Fjäll

Receptionen

För frågor från gäster / For guest questions

Tommy Halvarsson

Marknads- & kommunikationschef

För frågor från media / For media inquiries