Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
12°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Skidhyra Idre Fjäll

Skidor uppradade på en hylla.

Hyr skidor snabbt och smidigt för skidsemestern

Om du hyr din utrustning i förväg, slipper du släpa skrymmande bagage. Och du som väljer utkörning av utrustningen á 150sek/boende slipper dessutom stå i kö.

Hyr dina skidor här!

Utrustningen levereras till stugan under ankomstdagen. Observera att du själv måste återlämna utrustningen till någon av våra skiduthyrningsställen:

I vår online butik har vi endast paket att förboka. Om du inte vill boka ett helt paket utan endast enstaka produkter, så kan du kontakta telefonbokningen på 0253-41000 eller bokning@idrefjall.se

  • Skicenter Syd. Uthämtning förbokad utrustning, Drop-in & grupper.
  • Sportuthyrning, Torget. Drop-in.

Vi har alpint, snowboard, skateskidor, längdskidor, snowracer och turpulkor.

Utkörning måste bokas senast tre (3) dagar innan ankomst!

Välj rätt hyrskidor >>

Prislista hyrutrustning >>

Läs mer om Trygghetspaket >>

Öppettider skiduthyrningen >>

Testa skidor från K2 och Head i Västbacken

Passa på att testa nya skidor från K2 och Head innan du slår till! Välkommen till testcentret i Västbacken vid mellanstation så hjälper vi dig att hitta rätt skidor för dig.

Öppettider Mountainsports testcenter i Västbacken

Vecka 7-10: mån-fre kl 09:00-15:00
Övriga veckor: mån, ons, fre kl:09:00 - 15:00

Boka

För information eller bokning är du
varmt välkommen att ringa oss.
Telefon: +46 (0)253 41 000

Bokning och leveranstid

Missade du att boka utrustning i samband med boendebokningen? Lägg till utrustningen på din befintliga bokning genom att logga in med användarnamn och lösenord. Där kan du under Mina bokningar komplettera ditt befintliga boendekontrakt.

Skidutrustningen kan du boka via onlinebokningen fram till senast en (1) dag innan det datum du vill hämta utrustningen. Bokar du via vår telefonbokning måste du ha lite bättre framförhållning, tre (3) dagar innan är det som gäller då. För bokning av utkörning gäller alltid senast tre (3) dagar före ankomstdag.

Välj rätt hyrskidor

Mest fördelaktigt är att hyra ett paket där hela utrustningen ingår. Sjävklart kan du även hyra endast skidor, pjäxor eller snowboard.

Slalompaket Bas

Basskidor passar nybörjare samt dig som åker lugnt och kontrollerat ner för backen. Du åker mest i gröna och blåa nedfarter. En mjuk och följsam skida som gör den lätt att svänga med. I paketet ingår pjäxor och stavar.

Slalompaket Medel

Medelpaketet vänder sig till dig som är van skidåkare. Du behärskar de flesta nedfarter men är försiktig i brantare partier. Skidan är lite hårdare och därmed stabilare vid lite högre farter.

Slalompaket Avancerad

Detta paket är för dig som tycker om fart och fläkt. Du har åkt en hel del skidor och tar dig an även de tuffaste nedfarterna. Detta är en skida som är vridstyv, vilket gör att den är stabil i högre farter och tuffare åkning.

Testskidor

Hyr ett par testskidor för en dag och kom in och byt så mycket du vill. Vi har valt ut de som enligt oss är de bästa skidorna från respektive märke. Alla skidor är nya för i år och hittar du något par som du tycker extra bra om så köp det! Vi guidar er bland alla skidor och det vi behöver veta efter första provåkningen är vad som var bra, mindre bra och vad ni skulle vilja ha för egenskaper i era drömskidor. Skidtest utgår från hyran på torget samt ute i vårt testcenter i backen. Att hyra testskidor görs dag för dag och de går inte att förboka.

Twintippaket

Om du tänker hänga i parken eller tycker att det bästa med skidåkning är att hoppa och leka, då är det twintip du ska välja. Skidorna har en mjukare konstruktion anpassad för parkåkning, dessutom är bakdelen uppböjd för baklängesåkning. Men lugn, skidorna går jättebra att åka med på hela fjället.

Snowboard

För er inbitna snowboardåkare eller för er som vill testa något nytt.

Längdpaket

Våra längdskidor för klassisk åkning har stighud på fästzonen, vilket betyder att skidorna ger super fäste när du behöver det utan kladdig fästvalla och glider bra i övrigt. Det är bara att bege sig ut och njuta av naturen.

Skatepaket

För dig som vill ha lite mer fart i längdspåret är det skate som gäller, dessa skidor har enbart glidvalla. Skate har en rörelse som påminner om långfärdsskridskor, det är mycket balans och när man träffar rätt så kommer farten. Det kan vara lite svårt med tekniken i början, så vi rekommenderar en lektion för att få ut så mycket som möjligt av åkningen.

Multihyr

Är du osäker på vad du vill åka så ska du prova multihyr. Det innebär att du har full frihet att välja vad du vill i mån av tillgång. Gå bara in till hyran och byt till det som passar för dagen.

Trygghetspaket skiduthyrning

Köp till vårt trygghetspaket som befriar dig från ersättningsskyldighet för skador på hyrd utrustning, vid stöld och olyckshändelser. Kan endast köpas vid hyr- och bokningstillfälle. Gäller för hela din hyrda utrustning, dock inte testskidor. Täcker inte skador på utrustning vid tydliga tecken på vårdslös hantering som t.ex., repor uppkomna vid åkning utanför markerad nedfart eller på parkering/grusväg. Stulen utrustning ska anmälas till polisen.

Boka