Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

VM i ski- och snowboardcross till Idre Fjäll

Nu är det klart att Världsmästerskapen i skicross och snowboardcross, 11–13 februari 2021 kommer att avgöras i Idre. Det är första gången som Sverige arrangerar VM i dessa grenar och givetvis finns förhoppningar att hemmanationen ska vinna medaljer.

- Det är en dröm att få arrangera ett världsmästerskap och återigen ett kvitto på att Idre Fjäll tillsammans med Svenska skidförbundet har både en arena och ett kunnande som gör att vi kan stå som värd för VM på ett både roligt och säkert sätt. Kul för Sverige och bra för Dalarna, säger Tommy Halvarsson, marknads- och försäljningschef på Idre Fjäll. 

Idre Fjäll har arrangerat världscupen i fem år och kommande vecka är det dags igen med tre tävlingar under en vecka. Tidigare evenemang har gett mersmak. Såväl aktiva, samarbetspartners har trivts bra i Idre och med det sätt som evenemangen genomförts. Efter överläggningar mellan Svenska Skidförbundet, Idre Fjäll och ett antal samarbetspartners är det nu klart att VM kommer att avgöras på Idre Fjäll 11–13 februari.

Arrangörerna välkomnar aktiva, ledare och funktionärer till VM-dagarna. Säkerheten för dessa kategorier samt personal på plats, är i fokus när Idre tillsammans med Svenska Skidförbundet nu arbetar fram en detaljplan kring logistik, praktiskt genomförande och säkerhetsrutiner.

En fjäder i hatten för Svenska skidförbundet

Svenska skidförbundets alpina chef Tommy Eliasson Winter döljer inte stoltheten i att återigen landa ett världsmästerskap till Sverige, denna gång till Idre Fjäll. 

- Detta är ytterligare ett bevis på kvaliteten inom svensk alpin skidsport. Idre Fjäll har under flera år visat att de levererar kreativa tävlingar i yttersta världsklass, som åkarna utsett till världscupens främsta vid flertalet gånger. Men även att man står för ett helhetstänk för värdskap i absolut världsklass. Det är lika delar anläggning och servicetänk som gör att Idre Fjäll och Svenska skidförbundet får anordna detta, säger Tommy Eliasson Winter. 

Tommy Eliasson WinterTommy Eliasson Winter (foto: Klas Rockberg)

Ett svenskt VM med säkerheten i fokus

Efter att Kina i början av december meddelade att de ställer in Freestyle-VM på grund av Coronapandemin har det spekulerats om det överhuvudtaget varit möjligt att genomföra tävlingarna på ett säkert sätt. Idén växte fram att genomföra ett publikfritt VM, med särskilda krav på karantän samt säkerhetsåtgärder för såväl deltagare, funktionärer som personal. Freestylegrenarnas VM hamnade slutligen i Kanada, men det blir alltså Sverige och Idre Fjäll som kommer stå som värd för Skicross- och Snowboardcross-grenarna.

- Det är nästan overkligt att säga det – att få välkomna ett VM till Idre Fjäll, avslutar Tommy Halvarsson  

Det är också klart att TV-sändningarna från VM kommer att visas på SVT.

För ytterligare information:

Tommy Halvarsson, marknads- och försäljningschef, Idre Fjäll

tommy.halvarsson@idrefjall.se

+46 (0) 703 18 13 05

Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet
tommy.eliasson@skidor.com

+46 (0) 73 180 83 94