Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Världscupen i orientering på Idre Fjäll

Succén för det svenska orienteringslandslagets under VM i Tjeckien gick inte att missa. Sammanlagt blev det 8 medaljer och där fixstjärnan Tove Alexandersson blev historisk med sina fem guldmedaljer. Nu kommer världens bästa orienterare till Idre Fjäll. 

”Vi är främst förknippade med världscuparrangemang under vintersäsongen, men vår anläggning är minst lika bra på sommaren och det känns superroligt att välkomna ytterligare en världscup och vårt fantastiska landslag till Idre Fjäll", säger Tommy Halvarsson som är marknad-och försäljningschef.

Tävlingarna kommer att gå av stapeln den 12-15 augusti och i dagsläget är 27 nationer och cirka 260 tävlanden anmälda. Under de senaste två åren har Idrefjällens orienteringsklubb ritat in nya kartor över en areal som totalt täcker 50 kvadratkilometer. Nu väntar tävlingar i den spektakulära fjällmiljön som omgärdar Idre Fjäll.

Tävlingar på hemmaplan

"Det känns väldigt kul att få tävla med landslaget i Sverige. Många i laget och som tävlar har inte fått den möjligheten tidigare", säger förbundskapten Håkan Carlsson.

"Extra kul att få vara på Idre Fjäll som bjuder på fina orienteringsutmaningar i fantastisk terräng. Det känns riktigt kul att SVT fortsätter med sin satsning och direktsänder alla tre tävlingar på Idre Fjäll. Jag tror detta blir en riktig höjdare för såväl löpare, publik och TV-tittare", avslutar Håkan.

Idre Fjäll – en internationell arena året om

Tävlingarna i augusti blir den fjärde världscuparrangemanget på Idre Fjäll sedan december och där det i februari på kort varsel arrangerades även ett VM i Skicross- och Snowboardcross.

"Att få bjuda världens bästa orienterare på den både utmanande som underbara terrängen runt Idre Fjäll kommer bli helt fantastiskt", avslutar Per Forsberg, Idrefjällens OK.

Tävlingsprogram

12 augusti, Långdistans Burusjön

14 augusti, Medeldistans Gränjesåsvallen

15 augusti. Stafetter, Gränjesåsvallen

Vill du veta mer?

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact