Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Världseliten i orientering gör upp på Idre Fjäll

Landslagssäsongen 2021 är nu spikad och svenskar som vill se världens bästa orienterare på hemmaplan kan planera in en resa till Idre Fjäll i augusti nästa år. 

"Vi ser fram mot en härlig sommar redan i år, men planerna för kommande sommar är redan i full gång och vilken start att presentera världscupen i orientering" säger Tommy Halvarsson, marknad-och försäljningschef på Idre Fjäll. 

Utmanande fjällterräng väntar

Coronapandemin har tvingat många att lägga om sina pussel och nu har Internationella Orienteringsförbundet landat i en ny, färdig plan för nästkommande säsong.

Landslagets säsong startar i Schweiz, i början av juli följer sedan VM i Tjeckien och därefter, den 12-15 augusti okmmer världseliten till Idre Fjäll. 

"Givet de förändringar som skett i det internationella programmet nu mot slutet har det varit vårt önskemål att få flytta tävlingarna på Idre Fjäll till mitten av augusti. Semestern pågår fortfarande vilket borgar för storpublik och det ligger också bra mellan OS och Paralympics, säger Tomas Stenström, idrottschef på Svenska Orienteringsförbundet.

"Att världscupen kommer till Idre Fjäll för tre lopp i utmanande och storslagen fjällterräng känns fantastiskt, säger tävlingsgeneralen Per Forsberg och fortsätter, "Atleterna kommer mötas av orörd vildmark och orienteringsmässiga klurigheter så mycket kan jag lova" fortsätter Per. 

Planeringen igång på Idre Fjäll
"Det känns spännande att äntligen få presentera detta, vi jobbar stenhårt med att hitta fler spännande tävlingar och koncept för Idre Fjäll. Nu vet vi säkert när tävlingarna går av stapeln och kan börja planera utifrån det. Vi ser oerhört mycket fram emot det här och hoppas att många passar på att komma hit och ta del av festen, säger Tommy Halvarsson.

Programmet på Idre Fjäll ser ut på följande vis:

Torsdag 12 augusti - långdistans

Lördag 14 augusti - medeldistans

Söndag 15 augusti – stafetter

Vill du veta mer?

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact