Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Tiomila flyttar till Idre Fjäll

Den klassiska orienteringstävlingen Tiomila som, för den 75 gången i ordningen skulle gått av stapeln i Upplands Bro i maj, flyttar nu tävlingarna till Idre Fjäll. Planen är, om resande och myndigheter tillåter, att anordna tävlingen den 25-27 september i äkta fjällterräng i norra Dalarna.

”Äntligen kan vi komma med positiva nyheter, säger Tommy Halvarsson som är marknad- och försäljningschef på Idre Fjäll. Att stå som arena och plats för klassiska Tiomila är riktigt stort och visar än en gång att vi är en attraktiv arena för idrott och tävlingar – året om".

Bakom tävlingen står Idrefjällens OK som på kort varsel och med ideella krafter tagit sig an uppgiften att arrangera en av svensk idrotts största och mest klassiska idrottstävlingar.

”Att få arrangera Tiomila på Idre Fjäll känns fantastiskt. Nu håller både jag och alla orienterare tummarna för att vi ska kunna genomföra ett Tiomila av högsta klass. Förutsättningarna är i alla fall de allra bästa med nyritade kartor, vildmarksterräng och en mycket bra infrastruktur.” Det säger Per Forsberg en av de ideella krafterna inom Idrefjällens OK.

Det föreligger fortfarande oklarheter kring sommaren och höstens resande i spåren av corona-pandemin. Såväl destination och arrangören Idrefjällens OK har med redan nu inlett en dialog med myndigheter och region om höstens stora idrottstävling. 

”Världspandemin har lamslagit hela vår värld. Idrotts- och besöksnäringen inkluderat. Vi hoppas självklart på att läget förändrats fram till slutet av september. Vi kommer stå i nära kontakt med idrottsförbund, region och myndigheter under sommaren och början av hösten. Vår gemensamma förhoppning är att anordna tävlingar i en fantastisk miljö och natur", avslutar Tommy Halvarsson.

Vill du veta mer? 

Tommy Halvarsson, Marknad- och försäljningschef, Idre Fjäll

Per Forsberg, Idrefjällens OK