Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Idre Fjäll gör rekordbokslut och presenterar investeringar för 300 miljoner

Stiftelsen Idre Fjäll redovisade en rekordvinst på 56 miljoner före skatt för det gångna verksamhetsåret. Resultatet är troligen det bästa sedan starten av Idre Fjäll. Rekordbokslutet härleds till både intresset för svenska fjällvärlden under pandemin liksom ett stärk erbjudande året om. Samtidigt presenterar Stiftelsen nya satsningar inom ramen för framtidsvisionen En framtid närmare naturen. Investeringar för 300 miljoner planeras under det kommande året.

Hög gästnöjdhet, nya aktiviteter och bättre erbjudanden och gästupplevelser både över sommar- och vintersäsongen. Så beskriver Idre Fjälls VD Andreas Starenhed nycklarna till framgång när Idre Fjäll både presenterar resultatet för verksamhetsåret 2021 och lanserar nya investeringsplaner: 

”Vi har tagit oss igenom en samhällskris och samtidigt fått möjligheten att både visa upp våra fina fjäll samt att bli bättre på att erbjuda vad våra gäster faktiskt vill ha. Vi är jätteglada att kunna konstatera att vi tagit oss igenom denna svåra tid på ett fantastiskt sätt och att vi nu satsar vidare mot vår vision ’En framtid närmare naturen’”, kommenterar Andreas Starenhed. 

 

Några av Stiftelsens starka siffror som möjliggör fortsatta satsningar:

  • Omsättning och övriga intäkter 385 MSEK.
  • Resultat före skatt 55.9 MSEK.
  • Genomsnittlig gästnöjdhet (NGI) för sommarsäsongen 81,0 och hittills under vintersäsongen 85,1. Båda mycket starka siffror.
  • Genomsnittlig beläggningsgrad för sommarsäsongen 70% och hittills under denna vintersäsong 77,9%.

För att fortsatt kunna fokusera på Stiftelsens framtida utveckling och investeringar har Idre Fjäll även ingått en förlikning med en tidigare underleverantör inom restaurangverksamheten. Detta härrör till en tvist från 2016 när Idre Fjäll tog tillbaka restaurangverksamheten i egen regi. Denna tvist är nu avslutat genom förlikning till ett nettobelopp för Stiftelsen om 24 miljoner kronor. 

 

Investeringar för 300 miljoner under 2022

Nya investeringar planeras under kommande året inom fyra områden och till ett sammanlagt värde om ca 300 miljoner kronor. 

  • Ny Gondollift samt nya nedfarter med snösystem och belysning om ca 240
  • Ansiktslyft, uppgradering och utbyggnad av Pernilla Wiberg Hotel med ca 20
  • 110 nya campingplatser och servicehus för ca 20
  • Satsning på ca 20 MSEK för att utveckla Idre Fjälls utemiljöer såsom förbättrade gångvägar, vägar och bättre belysning mm. 

”Fler och fler upptäcker den svenska fjällvärlden och vi är fast beslutade om att vi ska bli förstahandsvalet för fjällresenären och vi ska fortsätta att skapa av nya fjällambassadörer i framtiden”, avslutar Andreas Starenhed.

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact