Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Idre Fjäll avslutar med flaggan i topp och storsatsar på sommaren 

Stiftelsen Idre Fjäll kör under återlanserar till kommande helg Snöröjet – för första gången sedan 2019. Musikunderhållning och andra aktiviteter för både vuxna och barn utlovas. Samtidigt investeras nu ca 300 miljoner i nya aktiviteter, liftar och backar. Arbetet planeras påbörjas redan under april månad. Sommarsäsongen öppnar den 18 juni. 

Med fina väderprognoser och gott om snö kommer årets upplaga av avslutningshelgen Snöröjet att bjuda på en rad av aktiviteter inkluderande: 

 • Utomhus afterski med Rydell & Quick 
 • Musikunderhållning av Nassim Al Fakir
 • Nattklubb med Movits på scen 

”Det brukar bli fullt pådrag och samla både skidgäster och boende från runtomkring i Dalarna när vi kör Snöröjet. Riktigt kul!”, sägerTommy Halvarsson, marknads- och kommunikationschef på stiftelsen Idre Fjäll.   

Nya investeringar för 300 miljoner   

Direkt efter denna avslutning av vintersäsongen kommer nya satsningar och förberedelser inför sommaren att ta vid med en rad nyheter som en del av projektvisionen En framtid närmare naturen. Investeringar för 300 miljoner görs för att förstärka aktivitetsutbudet, där efterfrågan också är större än någonsin tidigare. 

”Pandemin har inneburit fler ögon på de svenska sommarfjällen och nu är det viktigt att vi vågar satsa på det hållbara och exklusiva alternativ som vi faktiskt erbjuder”, säger Andreas Starenhed, VD på Idre Fjäll. ”Det känns både roligt och viktigt att nu kunna ta nya konkreta spadtag för att jobba oss närmare vår vision En framtid närmare naturen.” 

Till sommaren öppnar åter det populära utomhusbadet, nu i ny tappning där en ny pool och ett helt nytt aktivitetsområde med padelbanor, multiplan, utegym och lekparkkonstruerats.       

Under sommaren startar arbetet byggnationen av den nya gondolliften som kommer skjutsa gäster året om. Även nya nedfarter för både alpint och cykel kommer byggas när nu första etappen av projektvisionen realiseras. Investeringar i renovering av PWH, camping och infrastruktur tillkommer med ytterligare 60 miljoner under sommaren.   

”Vi förstärker området kring vårt Aktivitetscenter som en mötesplats för våra gäster och ser i sommar fram emot hur gästerna kommer möta ett modernt ochriktigt roligt rekreations- och aktivitetsområde”, avslutar Tommy Halvarsson.   

Fakta: Sommarens nyheter på Idre Fjäll    

 • Nytt aktivitetsområde vid Aktivitetscentret innehållande:  
  • Padelbana  
  • Multiplan  
  • Utegym  
  • Lekpark  
 • Ny minigolfbana   
 • Motionsspår med utomhusgym  

För ytterligare information:  

Tommy Halvarsson – marknadschef 

tommy.halvarsson@idrefjall.se 

+46 (0) 703 18 13 05