Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Idre Fjäll öppnar upp för sommarens fjällsemester

I samband med onsdagens pressträff meddelade regeringen att inrikesresor tillåts under personligt ansvar. Beskedet innebär att Idre Fjäll öppnar upp för gäster från och med den 22:a juni.

”Det är ett välkommet besked och nu har vi äntligen tydligare riktlinjer för hur vi kan bedriva vår verksamhet under sommaren. Nu kan vi öppna anläggningen omsorgsfullt, tryggt och säkert, precis som våra gäster uttryckligen önskat”, säger Tommy Halvarsson, marknad- och försäljningschef på Idre Fjäll.

Efterfrågan på utomhusaktiviteter, fjällvandring och framförallt cykel växer. Något som blev tydligt i en egen undersökning, där Idre Fjälls gäster med övervägande majoritet svarade att fjällsemester och utomhusaktiviteter är det som efterfrågas inför annalkande sommar. Över 80% angav att fjällsemester och utomhusaktiviteter var det som tidigt visade sig vara något som efterfrågas. Undersökningen signalerar tydligt behovet av att komma ut i naturen och framförallt att gästerna är villiga att ta del och respektera de rekommendationer och riktlinjer som myndigheter och regering kommer med.

En annorlunda, men efterlängtad sommar

Under sommaren brukar Idre Fjäll ha cirka 120 000 – 135 000 gästnätter, varav 30 000 kommer från besökare från Nederländerna. Anläggningen har under många år profilerat sig mot den målgrupperna som söker en aktiv semester. Under flera somrar har anläggningen erbjudit gäster en bred palett med över 60 olika aktiviteter för alla åldrar. Sommaren som väntar kommer dock bli något annorlunda jämfört med tidigare år.

”Det är klart att det kommer bli en annorlunda sommar jämfört med vad vi är vana vid. Återkommande gäster från utlandet kommer utebli och antalet aktiviteter är reducerade, men det kommer bli en bra sommar med cykel, fjällvandring, golf och massor av härliga fjälläventyr, det vågar jag lova”, säger Tommy Halvarsson och fortsätter: ”Vi kommer, precis som tidigare, att stå i nära dialog med den lokala vården, regionen och myndigheter för att fortlöpande uppdatera oss på händelseutvecklingen och hela tiden vidta och kommunicera om ytterligare försiktighetsåtgärder”.

Fortsatt behov av tydliga riktlinjer

Idre Fjäll gick tidigare tillsammans med andra branschaktörer ut med en gemensam debattartikel där man krävde tydligare riktlinjer från regering och myndigheter och ökad samhandling med besöksnäringen för att anpassa utbud och riktlinjer. Dessa krav ligger kvar, enligt Tommy Halvarsson:

”Vi välkomnar självklart riktlinjerna, men det faktum att de kommit ganska sent har också inneburit ett moment 22 där vi som anläggning inte vetat vad vi kan erbjuda och våra gäster har haft svårare att planera sin sommar. Med dagens besked kan vi dock tillsammans med våra lokala partners erbjuda en trygg semester för våra längtande gäster. Med det sagt ser vi gärna ett ökat fokus på besöksnäringen generellt”, avslutar Tommy Halvarsson.

Mer om sommarutbudet liksom Idre Fjälls uppmaning till försiktighet och solidaritet finns att läsa på Idre Fjälls hemsida.

Kontakt:

Tommy Halvarsson, Marknads- och försäljningschef, Idre Fjäll

tommy.halvarsson@idrefjall.se

+46 (0) 703 18 13 05