Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Idre Fjäll mot ny rekordvinter!

Sportlovsveckorna är över och Idre Fjäll kan blicka tillbaka på tre fullbokade veckor. När säsongen sakta glider över till mars och vårskidåkning, kan stiftelsen se fram mot ytterligare veckor med välfyllda boenden.

”Vi går mot en rekordsäsong den här vintern säger Tommy Halvarsson, marknad- och försäljningschef på Idre Fjäll. Den milda vintern i södra Sverige har påverkat beläggningen, samtidigt ser vi i våra gästundersökningar att fler och fler ser oss som ett snösäkert alternativ.”

Snösäkra fjäll lockar fler

Den milda vintern har inte påverkat anläggningen som öppnade för skidåkning redan den 11 oktober. Fram till sportlovet har beläggningen ökat med 12%. Under mars är mars är bokningsläget 53% bättre än föregående säsong.

”Vi har en 80%-ig beläggning under mars i dagsläget och vi har redan nu slagit utfallet på samtliga marsveckor jämfört med föregående säsong. Vi har fått en rad förfrågningar om att stå som arrangör för nationella och internationella tävlingar under vintern, men vi har tyvärr tackat nej till följd av att vi inte har tillräckligt med boenden. Inför nästa säsong gör vi en satsning på att skapa fler bäddar och skapa förutsättningar för att stå som värd för fler tävlingar."

Tävlingar, påsk och avslutningshelg väntar

Under mars står Idre Fjäll som värd för två världscuptävlingar – i Speedski och världscupfinalen i puckelpist. Snöröjet med artister som Mike Perry och E-type avslutar en i vanligt lång vintersäsong på Idre Fjäll.

”Det bästa väntar fortfarande. Magiska mars med fantastisk vårskidåkning, långa dagar och en fjällvärld som slår det mesta med event, artister och tävlingar” avslutar Tommy Halvarsson.