Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Idre Fjäll knyter till sig cykelprofilen Andreas Danielsson

Idre Fjäll tillkännager att man som första destination knyter an ingen mindre än cykelprofilen Andreas Danielsson. Nu börjar resan mot att utveckla både cyklingen och helheten i hållbar riktning. Andreas Danielsson har redan påbörjat arbetet. 

Idre Fjäll lanserade under våren 2021 projektvisionen En framtid närmare naturen – en för stiftelsen historisk satsning på sammanlagt 8 miljarder fram till år 2037. Till sommaren väntar ett flertal nyheter och först ut är att stiftelsen nu både knyter an sig en av Sveriges främsta cykelprofiler; Andreas Danielsson. 

"Nu börjar vi vår resa mot att vara ett aktivitetsnav i den svenska fjällvärlden. Att vi knyter oss an Andreas Danielsson visar att vår satsning handlar mer än nedfarter och liftar, det är människorna med driv och engagemang som i slutändan gör skillnad. Och så får vi i sin tur gästerna att bli ambassadörer för vår fjällvärld”, säger Tommy Halvarsson, marknads- och kommunikationschef på Idre Fjäll.  

Sveriges största cykelprofil 

Få om ens någon i Sverige har konsumerat lika mycket cykel som Andreas Danielsson - på både bredden och djupet. Med ett förflutet som elitcyklist, många års internationellt tävlande och nio år som förbundskapten vet han vad racing på högsta nivå handlar om. Under sina 10 år som chefredaktör för Sveriges största cykeltidning kan han cykelbranschen utan och innan och efter att ha cyklat igenom de flesta områden, parker och destinationer värda att nämna runt om i världen har Andreas en totalbild av cykling som är svårslagen. Som författare till två böcker, varav en mot barn, om mountainbike tillsammans med mängder av ledarutbildningar vet han vad yngre och färska cyklister behöver för att cykla tryggt och snyggt. 

Att bygga och designa banor och leder har Andreas gjort sedan barnsben, och de senaste fem åren på heltid. Denna erfarenhet liksom helhetskompetensen inom hela cykelsporten och en passion för hållbarhet ses som viktiga hörnstenar när Idre Fjäll inte bara knyter sig till Andreas – utan anställer honom på heltid som konceptutvecklare och projektledare.  

Andreas Danielsson själv kommenterar: 

"Med tanke på att mina familjerötter finns i norra Dalarna är det konstigt att det tog ända till 2016 tills jag första gången besökte Idre Fjäll. Jag blev blixtkär och har sedan dess haft en dialog som nu landat i ett konkret och givande uppdrag. Uppdraget i sig utgår från cyklingen, men det handlar om långt mycket mer än att bara tänka på underhållande leder. Det handlar om helhetskoncept och hållbara helheter kopplat till både Idre Fjäll och den omgivande fjällvärlden". 

"Det är fantastiskt att få denna möjlighet att påverka i både i de stora penseldragen och i det väldigt konkreta. Framtidens cykeldestinationer handlar lika mycket om en optimerad infrastruktur för besökare och att bli en kreativ mötesplats mellan bransch och konsumenter" avslutar Andreas.