Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Idre Fjäll i samarbete med Ida Jansson och Martin Söderström

Idre Fjälls satsning mot en framtid med mer och bredare cykling är stor. I vintras tillträdde Andreas Danielsson som ansvarig för cyklingen i stort och nu inleder stiftelsen ett samarbete med cykelprofilerna Ida Jansson och Martin Söderström.

Ida är tidigare juniorvärldsmästare i crosscountry och Martin tillhörde under många år den absoluta världseliten i slopestyle. Båda, som bor i Falun, har nu lagt sina tävlingskarriärer bakom sig och jobbar med cykel i nya former, där Idre Fjäll kommer att bli en betydande del av framtiden. 

- Att vi anlitar två tidigare världscyklister betyder inte att vi siktar på en framtid mot eliten. Idre Fjäll kommer fortsatt att ha barnfamiljer i fokus, men vi vill erbjuda ett brett utbud av underhållande cykling. Vi vill också ge våra gäster möjligheten att lära sig cykla bättre - där både Ida och Martin kommer att fylla en stor funktion, säger Andreas Danielsson.

- Cykelglädjen för mig som tidigare proffscyklist är större än någonsin, fast på ett annat sätt. Numera blir jag inspirerad av att inspirera andra till att ha kul på två hjul - och att få göra det på Idre Fjäll är fantastiskt, säger Ida Jansson.

- Under 15 års tid har jag mer eller mindre bott på olika cykelparker runt om i världen. Det känns galet kul att få vara med och bidra med min kunskap och erfarenhet nu när Idre Fjäll ska göra en så stor satsning på cykel. Vi ses ute på lederna i sommar, säger Martin Söderström

Förutom strategiska funktioner så kommer Ida och Martin hålla i trådarna när magisk fjällcykling hägrar då Idre Fjäll hälsar välkommen till en tjejweekend den 16-18 september.