Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Prisad fjällgolf firar 30 år

Den 22 juli 1992 välkomnade Idrefjällens golfbana de första gästerna till en av fjällvärldens vackraste och mest utmanande banor. I år firar banan, ritad av den välkände banarkitekten Bengt Lohrichs 30 år. 

"Idrefjällens golfbana spelar en viktig roll i vår sommarsatsning och för destinationen. Precis som Idre Fjäll så utvecklas området i och kring golfbanan på ett spännande sätt som jag tror kommer uppskattas av våra gäster säger Andreas Starenhed, VD på stiftelsen Idre Fjäll

 

Kvalité - ett ledord för Idrefjällens golfbana  

Idrefjällens golfbana har under åren välkomnat ett stort antal golfgäster från hela Sverige och där rekordet för antal betalande gäster slogs år 2003 då 12 000 greenfee-gäster spelade på banan.  

”Det är klart att vårt mål är att få så många spelare som möjligt till banan, men vi sätter ett ännu högre värde på banans kvalité, det är ändå den som gett oss vårt goda renommé i golf-Sverige, säger Anna Wickberg som är verksamhetsansvarig på Idrefjällens golfbana.

Idrefjällens golfbana har under årens lopp erhållit många lovord och Svensk Golf utsåg den till Sveriges vackraste golfbana 2005 och Golf Digest utsåg den till Dalarnas bästa golfbana 2009. Golfjournalisterna utsåg Idrefjällens golfklubb till Årets golfklubb 2008. Hål 16 var 2019 med på Svensk Golfs lista över de vackraste golfhålen i Sverige.

”Med all utveckling som sker i Idreområdet så gäller det att även golfbanan hänger med och att vi kan fortsätta erbjuda härliga golfupplevelser för våra gäster och medlemmar” avslutar Anna Wickberg.

Idrefjällens golfbana öppnar i mitten av maj och stänger i början av oktober.