Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Världsstjärnorna säkerställer prispengarna till Kopparskidan

Tillsammans med världsstjärnorna i längdskidåkning Maja Dahlqvist och Frida Karlsson samt Falun-Borlänge SK går Idre Fjäll in och säkerställer att prispengarna till Kopparskidan motsvarar åkarnas insatser och det värde de skapar genom sitt deltagande.

"Jag och Maja pratar mycket om att ge tillbaka till föreningslivet, det som har fostrat oss till dem vi är idag. Vi har många kompisar därute som delar våra drömmar om att bli världens bästa skidåkare och vill vara delaktiga till att ”nästa” generation får förutsättningar och tar steget mot sina drömmars mål", säger Frida Karlsson.

"Att ge stöd till de åkare som är i början av sin karriär är viktigt tycker vi eftersom det är då som stödet behövs som mest. Jag känner några stycken som också avslutat sina karriärer alldeles för tidigt på grund av ekonomin. Jag kommer ihåg själv hur svårt det var åren efter skidgymnasiet med att få ihop till hyran, mat med mera", fyller Maja Dahlqvist i.

Kopparskidan arrangeras av Falun Borlänge SK den 13-15 januari 2023 och är ett försök att samla så många toppåkare som möjligt i den annars ganska tunna tävlingsmånaden januari. Utöver seniorer kommer även juniorklasser att finnas.

"Tävlingarna ger åkare som ännu inte tagit en plats i landslaget eller blivit uttagna att köra världscupen i Falun möjlighet att tävla och redan nu testa banorna på den kommande VM-arenan 2027", säger Johan Eriksson, ordförande i Falun-Borlänge skidklubb.

Initiativet att säkerställa prispengarna som nu är taget mellan elitåkarna Maja Dahlqvist och Frida Karlsson samt Falun-Borlänge SK och Idre Fjäll innebär att man tillsammans går ihop för att höja prispengarna till en summa som reflekterar åkarnas insatser samt är en skälig del av deras utgifter för att helhjärtat kunna satsa på sporten.

"Vi tycker att det är självklart att tillsammans med Falun-Borlänge SK samt Maja och Frida stötta och möjliggöra längdåkares elitsatsningar. Topp ger bredd och bredd ger topp", avslutar Tommy Halvarsson, marknad- och kommunikationschef på Idre Fjäll.

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚