Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Utveckling i fokus när samarbetet mellan Skidskytteförbundet och Idre Fjäll förlängs

Idre Fjäll och Svenska Skidskytteförbundet väljer att förlänga och utveckla samarbetet med fokus på att ge bra förberedande förutsättningar för skidskyttesäsongen. Båda organisationerna befinner sig i stark tillväxt och samarbetet har så här långt starkt bidragit till bådas positiva utveckling.

"Vi delar skidskytteförbundets mål om att bli bäst. Svenskt skidskytte befinner sig i en stark tillväxtfas och vi är stolta över att förlänga och fördjupa samarbetet med förbundet", säger Tommy Halvarsson, Marknads- och kommunikationschef på Stiftelsen Idre Fjäll

Idre Fjäll har en vision att vara bäst i världen på tidig snö, vilket har varit väldigt gynnsamt för skidskytteförbundets landslag som kunna genomför effektiva försäsongsläger i Idre Fjäll under många år. Idre Fjäll och Skidskytteförbundet tillsammans med SVT har också utvecklat Sverigepremiären till en viktig försäsongstävling som ofta lockar även utländska åkare att delta. Detta har bidragit till att Idre Fjäll med sin tidiga snö och toppmoderna anläggning etablerat sig som en ledande destination inom vintersport.

"Idre Fjäll är en strategiskt viktig partner till oss som ger stora möjligheter till bra förberedelser inför säsongen. Detta genom att de ligger långt framme avseende tidig snö i Sverige, om inte till och med bäst i världen", säger Rikard Grip, Generalsekreterare för Svenska Skidskytteförbundet.

Även om möjligheten till tidig snö är en viktig del så är Idre även en strategiskt viktig partner för utvecklingen året runt. Möjligheten att skapa bra förutsättningar för läger och aktiviteter för regioner och föreningar runtom i landet.

Det förlängda samarbetet kommer att inbegripa fler gemensamma initiativ och satsningar som kommer att gynna Svenskt Skidskytte. Ett av de framträdande projekten är fortsatt utveckling av Sverigepremiären, som sänds av SVT och utgör en efterlängtad start på säsongen för både de aktiva och skidskyttefans både på plats och i TV-soffan.

"Det känns skönt att säkra ett långsiktigt samarbete eftersom Idre Fjäll och tidig snö är strategiskt viktigt för svenskt skidskytte", säger Anna-Maria Uusitalo, sportchef på Svenska Skidskytteförbundet.

Svenska Skidskytteförbundet har som vision att bli världsledande inom skidskytte, och detta mål kan endast uppnås genom samarbeten med starka och engagerade partners som Idre Fjäll. Det förlängda samarbetet markerar en positiv milstolpe på vägen mot denna ambition.

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚