Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Idre Fjäll utvecklar Race Arena och garanterar en tidig försäsongsstart med sparad snö

Inför vintersäsongen 22/23 satsar Idre Fjäll ytterligare på tränings- och tävlingskonceptet Race Arena för att kunna erbjuda landslag, elitklubbar och idrottsföreningar både en snösäker försäsong och en attraktiv arena för respektive disciplin.

Stiftelsen Idre Fjäll har tillsatt Martin Westblad som verksamhetsansvarig för tränings- och tävlingskonceptet Race Arena. Samtidigt uppgraderas Race Arena till ett eget strategiskt affärsområde. Martin Westblad har tidigare arbetat som eventansvarig på Idre Fjäll och har dessutom gedigen erfarenhet från både nationella och internationella skidtävlingar.

"När Race Arena blir ett dedikerat affärsområde inomverksamheten finns det många möjligheter att utveckla konceptet ytterligare och Martin har helt rätt kunskap och erfarenhet för att ta Race Arena till nästa nivå", säger Tommy Halvarsson, Marknads- och kommunikationschef på Stiftelsen Idre Fjäll. 

Sparad snö ger en tidig premiär

Under flera decennier har Idre Fjäll varit en av Sveriges allra mest snösäkra destinationer när det kommer till försäsong. Inför säsongsstarten i år finns det över 160 000 kubikmeter snö i våra sparhögar, mer än någonsin tidigare. Idre Fjäll blir därför återigen först ut i Sverige med att starta både längd- och alpinsäsongen den 21 oktober.

"Med den sparade snön kommer vi kunna erbjuda två kilometer längdspår samt en delad alpin nedfart för slalom respektive puckelpist redan vid försäsongspremiären", berättar Martin Westblad, verksamhetsansvarig för Race Arena på Stiftelsen Idre Fjäll.

"Intresset för tidiga träningsmöjligheter ökar stadigt ochvi menar att man inte ska behöva åka utomlands för att träna. Idre Fjäll Race Arena ska bli Sveriges bästa försäsongsarena och det självklara valet för träningsgrupper oavsett nivå", avslutar Martin.