Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Sommarens event på Idre Fjäll

Sommaren på Idre Fjäll bjuder på en spännande evenemangssäsong för alla åldrar och intressen. Från handbollsskola till orientering och fjällmaraton - det finns något för alla att njuta av i Idre Fjälls vackra fjällmiljö. Dessutom är Idresprinten en höjdpunkt som inte får missas. En tävling på snö mitt i sommaren och som lockar duktiga skidåkare från hela landet.

Calle Enarsson, försäljningschef på Idre Fjäll, om sommarens utbud; "Det kommer bli full fart på fjället den här sommaren och riktigt roligt med ett sådant brett utbud av aktiviteter och evenemang".

Fulltecknad handbollsskola och orienteringsfest

Handbollsskolan äger rum den 18–22 juni och riktar sig till barn och ungdomar som vill lära sig mer om handboll och ha kul samtidigt. Under dessa dagar kommer deltagarna att få träna med erfarna tränare och delta i olika spel och tävlingar.

Idrefjällveckan i orientering är en annan höjdpunkt på sommaren och äger rum mellan den 25 och 29 juni. Denna vecka är fylld med olika orienteringsevenemang, från tävlingar till guidade turer i det vackra fjällandskapet. Det är en perfekt möjlighet för orienteringsentusiaster att uppleva fjällen på ett unikt sätt.

Sommarskidåkning på snö och tufft fjällmaraton

För de mer äventyrliga finns Idrefjällmaraton, som bjuder på en utmanande och naturskön fjällupplevelse. Loppet arrangeras i år för femte gången och erbjuder tre olika distanser - 12, 28 och 42 km. Dessutom arrangeras ett Aske-lopp för de yngsta deltagarna.

Idresprinten en unik skidtävling på riktig snö mitt i sommaren är ytterligare en av höjdpunkterna på Idre Fjälls sommarprogram. Tävlingen lockar duktiga skidåkare från hela Sverige och inom kort presenteras några av deltagarna. 

"Det är en fantastisk möjlighet för besökare att uppleva skidåkning på ett unikt sätt", säger Martin Westblad, verksamhetsansvarig för Idre Fjäll Race Arena.

För mer information, kontakta Tommy Halvarsson, Marknads- och kommunikationschef på Idre Fjäll.

 

Läs mer om sommarens event

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚