Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Snörik och fartfylld avslutning för alla på Idre Fjäll

Vintersäsongens sista svängar väntar på Idre Fjäll. Snöläget på Idre Fjäll är fantastiskt och påskveckan och avslutningsveckan Snöröjet bjuder på en mängd aktiviteter och liveuppträdande. För att möjliggöra för fler att njuta av dessa veckor erbjuds dygnshyra resten av vintersäsongen.

Påskveckan och Snöröjet avslutar en vintersäsong som startade redan i oktober på Idre Fjäll. Således är Idre Fjäll den skidanläggning som har öppet i flest antal dagar med snö under vintersäsongen 2022/2023. Snöläget idag bjuder dessutom på hela 70 centimeter i pisten och 99 centimeter i terrängen.

"Just nu har vi fantastiska förhållanden ute i våra backar och längdspår. Detta är tack vare en bra vinter med mycket snö och fortsatt kalla nätter som gör att snön fryser ihop. Det kommande väderläget, där vintern ser ut att hålla sig kvar nattetid och solen lysa dagtid, gör att vi de sista veckorna på säsongen kommer kunna erbjuda en vårskidåkning på kanonunderlag", berättar Johan Persson, Verksamhetsansvarig Fjällanläggning på Stiftelsen Idre Fjäll.

Inte en lugn stund

Under påskveckan och Snöröjet bjuder Idre Fjäll in till ett fullspäckat program med massor av aktiviteter för stora som små. På plats finns bland annat skidmärket K2 som håller i en prova på-topptur och Head som drar ihop ett riktigt skönt parkhäng. På scen tar både barnens favorit Nassim al Fakir och afterskins okrönta kung och drottning Rydell & Quick plats.

Fler ska kunna komma till fjällen

En nyhet inför avslutningsveckorna i år är att fjällets gäster ges möjlighet att dygnsboka sin vistelse. En nyhet som ger förutsättningar för fler att kunna komma till fjällen och njuta av vårvintern.

"Många kämpar med sin privatekonomi just nu. Vi vill därför ge våra gäster valmöjligheten att själva välja hur många dagar man vill vara hos oss, och på så sätt styra utgifterna. Vi tror att detta ger fler möjligheten att uppleva fjällen när de är som allra bäst", avslutar Tommy Halvarsson, Marknads- och kommunikationschef på Stiftelsen Idre Fjäll.

 

Några av höjdpunkterna under vecka 14 och 15 

  • Testa på topptur tillsammans med K2.
  • Skönt parkhäng under Head Park Session.
  • Påskäggsjakt tillsammans med Aske.
  • Cirkusskola på Aktivitetescenter.
  • Utebar med livemusik på restaurangerna Utsikten och Vildmarksnästet.
  • Feststämning på Torget med utomhusafterski och fartfyllda konserter med bland annat Nassim al Fakir och Rydell & Quick.

Vecka 14

Påskveckans alla aktiviteter

Läs mer

Vecka 15

Snöröjets alla aktiviteter

Läs mer

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚