Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Nu går det att försäsongsträna skicross på Idre Fjäll

På grund av bristande snötillgång i alperna har förfrågningarna från landslag och träningsgrupper om att komma till Idre Fjäll för att träna skicross varit många under de senaste veckorna. Därför är vi nu extra glada att kunna meddela att vi till helgen öppnar upp en skicross-bana och där med kan erbjuda en femte disciplin försäsongsträning på Idre Fjäll.

 

Ett ökat intresse för försäsongsträning

För en vecka sedan startade stiftelsen Idre Fjäll vintersäsongen 22/23 genom att öppna upp en alpin nedfart och två kilometer längdspår.

"Vi har haft en bra första vecka även om vädret till viss del spelat oss ett spratt. Men vi får idel lovord från våra gäster", berättar Martin Westblad, verksamhetsansvarig på Idre Fjäll Race Arena.

Viljan att komma till Idre Fjäll och försäsongsträna är stor i år och för att möta det ökade intresset bygger vi ut vår försäsongsprodukt löpande. Med hjälp av den stora volymen sparad snö har vi kunnat bygga en 114 meter lång skicross-bana som består av en 60 meter lång teknisk startsektion följd av sex rollers.

"Vi tycker det är fantastiskt roligt att kunna erbjuden en skicross-produkt så här tidigt på säsongen", säger Martin Westblad.

Utöver skicross-banan har våra längdspår också förlängts och till helgen ligger hela fem kilometer spår redo för längdskidåkning och skidskytte.

 

Försäsongsträning i fem olika discipliner

Idre Fjäll erbjuder nu en unik produkt som möjliggör försäsongsträning på skidor i hela fem olika discipliner – längd, skidskytte, alpint, puckelpist och skicross.  

"Vi har ett bra team som alla vill skapa de bästa förutsättningarna för våra försäsongsgrupper. Nu ser vi fram mot säsongens första tävling och det är extra roligt att den kommer sändas i SVT", avslutar Martin Westblad.   

Först ut av säsongens tävlingar på Idre Fjäll är Sverigepremiären i skidskytte som går av stapeln den 12–13 november.

 

För mer information

Tommy Halvarsson
Marknads- och kommunikationschef
Stiftelsen Idre Fjäll
Tfn: 070-318 13 05
tommy.halvarsson@idrefjall.se