Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Idre Fjäll slår nytt rekord i sparad snö och satsar på effektivare sparteknik

Idre Fjäll slår nytt rekord när det gäller sparad snö inför säsongen 2023. Med en total snömängd på 203 300 kubikmeter i snöhögarna överträffar stiftelsen fjolårets rekord på 196 800 kubikmeter. Den betydande mängden snö möjliggör en tidig start för både längd- och alpinsäsongen för skidåkare på alla nivåer.

"Efterfrågan på träningsgrupper har ökat stadigt sedan 2015, och vi strävar kontinuerligt efter att utveckla mer effektiva metoder för att lagra snön. Vi ser fram emot en fantastisk höst med många entusiastiska tränings- och tävlingsgrupper", säger Calle Enarsson, försäljningschef på Idre Fjäll.

Naturlig och hållbar bark bevarar - 25% mer snö sparat

Den ökade snömängden beror på Idre Fjälls fortsatta satsning på att täcka snöhögarna med bark inför kommande vintersäsong. Barken är en naturlig och hållbar metod som bevarar snön i större utsträckning. För skidstadion och längdspåren har vi sparad hela 110 600 kubikmeter snö, vilket är en ökning med 25% jämfört med föregående år. Ökningen av snömängden för längdskidåkning garanterar att vi kan lägga till en slinga anpassad för motionärer redan vid säsongens start den 21 oktober.

"Genom att ha mer sparad snö möjliggör vi skapandet av en ny slinga anpassad för motionärer redan till oktober. Detta har efterfrågats och vi är glada att kunna erbjuda fler och bättre spår till en bredare målgrupp", säger Martin Westblad, verksamhetsansvarig för Idre Fjäll Race Arena.

För alpinskidåkarna har vi 92 700 kubikmeter sparad snö, vilket är en minskning jämfört med 2022. Trots den något mindre snömängden förväntar vi oss att snön kommer att bevaras mycket bättre än tidigare, tack vare att fler högar täcks med bark. Barken har visat sig vara den bästa och mest effektiva metoden för att öka snöns hållbarhet.

"Med all sparad snö ser vi fram emot att kunna erbjuda en otrolig försäsongsupplevelse på Idre Fjäll. Oavsett om du är intresserad av längd- eller alpinskidåkning kommer vi att se till att du får en högkvalitativ och effektiv träningsupplevelse i våra spår och nedfarter", säger Johan Persson, verksamhetsansvarig Fjällanläggning på Idre Fjäll.

För mer information, kontakta Tommy Halvarsson, marknads- och kommunikationschef på Idre Fjäll

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚