Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Idre Fjäll lanserar Bikeland – ska bli Nordens bästa cykeldestination

Idre Fjäll tar nu nästa steg i sitt visionsprojekt "En framtid närmare naturen" genom att lansera Bikeland - ett nytt cykelkoncept som på sikt ska etablera Idre Fjäll som Nordens bästa cykeldestination. Bikeland blir en del av stiftelsens strategiska plan och kommer ytterligare förstärka Idre Fjälls attraktiva sommarsäsong. Satsningen innefattar skapandet av fem nya cykelområden och är en investering på totalt 50–70 miljoner kronor fram till 2037.

Bakom utvecklingsplanen står cykelprofilen Andreas Danielsson, som tillsammans med stiftelsen tar nästa steg för att förbättra den framtida cykelupplevelsen på Idre Fjäll. Bikeland kommer att inkludera ett antal cykelleder och banor med varierande svårighetsgrad och sträckning för att passa alla nivåer av cyklister, från barn och nybörjare till proffs. Hållbarhet kommer också att vara en viktig faktor i konceptet, med en hållbar strategi som sträcker sig över hela anläggningen.

bikeland-cyklister-sommar.jpg

”Det är givetvis jätteroligt att äntligen få berätta mer om planen för framtiden där målet är att bygga Nordens bästa helhetsupplevelse. Vår fjällcykling är, och kommer fortsatt vara, en viktig komponent i utvecklingen av Idre Fjäll i sin helhet och i samklang med den övergripande projektvisionen ”En framtid närmare naturen'”, säger Andreas Danielsson, Utvecklingsansvarig Cykel på Idre Fjäll.

Fem nya cykelområden och unik sommarnyhet

Inför sommarsäsongen har Idre Fjäll investerat totalt fem miljoner kronor i nya cykelupplevelser, inklusive en asfalterad pumptrack och en ny sex kilometer lång flowled runt området Slättvåla. Ett annat projekt som nu inleds är "Straight Rythm", vilket är ett helt nytt sätt att tänka kring underhållande cykling.

idre_fjall_cykling_mtb_led_skog.jpg

”Straight Rythm är en 350 meter lång och spikrak bana fylld med harmoniska pucklar i en svag utförsbacke, placerad på toppen av fjället. I låg fart kommer den enkelt att kunna avverkas av alla. Duktiga cyklister kommer med rätt pumpteknik att generera högre hastighet och kunna börja hoppa i många olika kombinationer. Banan, som blir fem meter bred, är också utformad för att flera cyklister ska kunna köra samtidigt. Den kommer även att anpassas för rullstolar och armcyklar”, berättar Andreas.

Sammanlagt kommer Idre Fjäll att satsa på att utveckla inte mindre än fem spännande cykelområden runt fjället. Dessa områden kommer att erbjuda en varierad mix av utmaningar och svårighetsgrader för cyklister på alla nivåer.

”Vi är angelägna om att ge dessa områden en unik karaktär och känsla. Genom att lyssna på våra gäster och med vår egen touch kommer vi att skapa cykelleder som både utmanar och inspirerar. Vi strävar efter att erbjuda något för alla, oavsett om de är nybörjare eller erfarna proffs”, avslutar Andreas entusiastiskt.

Under sommaren kommer Idre Fjäll att genomföra intervjuer med cykelgäster för att få värdefulla insikter inför den fortsatta utvecklingen av Bikeland.

idre_fjall_cykling_mtb_andreas_danielsson_proffs.jpg

För mer information och för att boka intervjuer, kontakta:

Andreas Danielsson
Utvecklingsansvarig Cykel
070-461 33 46
andreas.danielsson@idrefjall.se

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚