Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Idre Fjäll gör sin största återinvestering någonsin - 100 miljoner till en framtid närmare naturen 

Stiftelsen Idre Fjäll kan idag meddela preliminärt resultat från det gångna, brutna räkenskapsåret 2021-2022. Det rör sig om ett rekordresultat – 100 miljoner kronor – det enskilt bästa i stiftelsens 57-åriga historia.

”Det är detta som är så fantastiskt med Idre Fjäll. När vi presterar bra så får vi mer pengar tillbaka in och ännu bättre förutsättningar för att bli ännu bättre”, säger Idre Fjälls styrelseordförande Tomas Ringsby och fortsätter: ”När vi nu är i full färd med att förverkliga vår långsiktiga vision om en framtid närmare naturen är årets rekordresultat också ett kvitto på att vi är på rätt spår.”

Idre Fjäll är sedan starten 1965 är en stiftelse där överskottet återinvesteras i verksamheten. Gångna årets resultat ger goda förutsättningar när man nu realiserar första etappen av det utvecklingsprogram som kommit att kallas ”en framtid närmare naturen”.

Vd lämnar efter kommande säsongen: ”Fyra månader blev nästan sex år.”

Idre Fjälls Vd Andreas Starenhed tillkännager i samband med rekordresultatet att han avser att lämna sitt uppdrag efter den kommande vintersäsongen.

”Jag skulle hoppa in i fyra månader var tanken från början, men nu blir det nästan sex år innan jag lämnar. Det har varit – och är fortfarande – otroligt roligt, men då min livssituation förändrats och då vi gör så bra ifrån oss väljer jag nu att meddela min avgång efter vintern”

Starenhed började som Vd på Idre Fjäll under våren 2017 och har sedan dess varit med om att ställa om verksamheten med fokus på framtiden.

Idre Fjäll öppnar för allmänheten den 21 december och inviger under vintersäsongen 2022/2023 sin nya gondollift!