Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Idag börjar vintern på Idre Fjäll - unik fjällhelg väntar

Stiftelsen Idre Fjäll slår idag upp portarna för vintern. Med sparad snö från förra året erbjuds en mycket tidig skidpremiär på både längden och bredden. I helgen kan fjällets gäster på ett unikt sätt åka slalom, längdskidor, cykla mountainbike och golfa – alltsammans under en och samma dag.

"Längd, alpint, mountainbike och golf, jag vet inte hur många destinationer som kan erbjuda samma palett av aktiviteter under en och samma dag", säger Tommy Halvarsson, marknad- och kommunikationschef på stiftelsen Idre Fjäll.

Stiftelsen har sedan förra vintersäsongen sparat drygt 160 000 kubikmeter snö som möjliggör öppnandet av både en alpin nedfart och till premiärhelgen ca 2,2 km längdspår. En slinga som byggs på under kommande veckor.

Olympier, världsmästare och motionärer - på samma arena

Under helgen och veckorna framåt kommer bland annat Maja Dahlqvist, Frida Karlsson och Linn Svahn ladda och i spåren finns även träningsprofilerna Erik Wickström och Niklas Bergh. I spåren och i cykellederna kommer även Martin Söderström att synas.

På den alpina arenan återfinns regerande olympiska mästaren Walter Wallberg som tillsammans med övriga svenska landslaget laddar för en ny världscupssäsong på Idre Fjäll.

"Det är en häftig blandning av världsmästare, olympiska mästare, träningsgrupper och motionärer som är hos oss", säger Martin Westblad som är verksamhetsansvarig på Race Arena.

Ett starkt bokningsläge

”Nu drar vi äntligen igång säsongen, vi kommer som vanligt att stå som värd för en rad olika tävlingar - både nationellt som internationellt. Sett till vintersäongen så ligger vi 37% före bokningsläget om vi jämför med normalåret 2019”, avslutar Tommy Halvarsson.  

 

Idre Fjälls eventkalender 2022/2023

 • Sverigepremiären, Skidskytte
  12-13 november 2022
 • IBU-cup, skidskytte
  30 november - 3 december 2022
 • Världscupen i puckelpist
  19-20 november 2022
 • Smart Energy cup, längd
  9-11 december 2022
 • Bauhaus Cup, längd
  10-11 december 2022
 • Världscupen, Skicross
  20-22 januari 2023

 

För mer information

Tommy Halvarsson
Marknads- och kommunikationschef
Stiftelsen Idre Fjäll
Tfn: 070-318 13 05
tommy.halvarsson@idrefjall.se