Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Den nya puckelbacken på Idre Fjäll är i gång

Lång, brant och utslagsgivande – så lyder beskrivningen av den nya puckelbacken på Idre Fjäll.  Redan den 18-19 november arrangeras första tävlingen i den nya backen som håller världsklass och levererar perfekta träningsförutsättningar för såväl världseliten som barn och ungdomar.

Nu är den nya puckelbacken på Idre Fjäll är äntligen i gång. Det svenska landslaget, skidgymnasiet, svenska klubbar och andra nationer har redan börjat träna i den nya branta backen. Backen håller fin internationell standard i både lutning och längd och kommer vara betydligt mer utmanande och utslagsgivande än den tidigare backen.

"Äntligen har vi i Sverige en fullstor backe som håller OS- och VM-standard. Lång, brant och utslagsgivande. Det är något som vi har behövt i Sverige under många år och det har varit planen under den tid som vi har haft vårt positiva partnerskap med Idre Fjäll", säger Anders Olofsson som har varit ansvarig för arenan på Idre Fjäll från Svenska skidförbundet.

Svensk puckel har ett mångårigt samarbete med Idre Fjäll som skapat mycket goda träningsförutsättningar under höstarna samt att Idre varit värd för världscupen i puckel under flera år.

"Vi är glada att kunna erbjuda en backe som motsvarar de höga förväntningar som vi vet finns bland de åkare som kommer till Idre Fjäll. Vårt samarbete utvecklas för varje år och det känns viktigt för oss att det bidrar till fina träningsförhållanden samtidigt som fler nationer och åkare ser vilket fantastiska möjligheter som finns här", säger Christer Svärd, vd på Idre Fjäll.

Den nya backen har under hösten även fått ny belysning vilket gör att de lag som är på plats och tränar ges möjlighet till två mycket kvalitativa pass per dag.

I den nya backen på Idre Fjäll kommer det innan jul arrangeras både världscup, en stor internationell FIS-tävling samt en deltävling i svenska cupen.

"Den här nya backen håller verkligen världsklass, stort tack till Idre Fjäll för det arbete som är gjort. Det här kommer betyda mycket för landslagets förutsättningar att träna under försäsongen och det blir verkligen en intressant världscup nu i december", säger Lasse Fahlén som är huvudtränare för det svenska landslaget i puckel.

 

Kommande puckeltävlingar på Idre Fjäll

18-19 november FIS OPN
7-9 december Världscupen (singel och parallell)
10 december Svenska cupen

 

Vid frågor kontakta

Anders Olofsson
Svenska skidförbundet
anders.olofsson@skidor.com

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚