Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Christer Svärd – ny VD för Stiftelsen Idre Fjäll

Stiftelsen Idre Fjäll tillkännager idag att Christer Svärd kommer tillträda rollen som VD från och med den 1 juni. Efter en omfattande rekryteringsprocess med över hundra sökande har valet nu fallit på Svärd på grund av hans gedigna bakgrund inom bland annat Volvo och hans vision för framtiden av anläggningen.

Tomas Ringsby, styrelseordförande i Stiftelsen Idre Fjäll, uttrycker sin glädje över att välkomna Christer Svärd som den nya VD:n och säger: "Det känns skönt att vi äntligen är i mål med den här processen och att vi nu kan presentera Christer som stiftelsens nya VD."

Besöksnäringens mest intressanta uppdrag

Med sin långa erfarenhet av att leda både internationella organisationer och mindre bolag och med en förmåga att leverera starka resultat tar Christer sig an uppdraget som stiftelsens nya VD med stor entusiasm

"Under de flesta åren av mitt yrkesliv har jag arbetat inom Volvo och fordonsindustrin, men under de senaste åren har jag varit inom fastighets- och techbranschen."

"Rollen som VD för Idre Fjäll känns som ett drömjobb för mig. Jag är tacksam för förtroendet att vara med och utveckla denna pionjär inom året-runt besöksnäringen i Sverige. Med min passion för skidåkning, friluftsliv och affärer, är detta en unik möjlighet för mig att kombinera mina intressen och erfarenheter. Jag tror starkt på inkluderande ledarskap och att fokusera på utveckling av samtliga medarbetare, som jag ser som en framgångsfaktor för mig och för Idre Fjäll i framtiden."

Nya spännande projekt mot En framtid närmare naturen

Idre Fjäll levererade till årets skidsäsong sin första etapp av visionsprojektet En framtid närmare naturen en investering om över 250 miljoner i en gondollift, två nya alpina nedfarter och ny infrastruktur. En projektvision med starkt fokus på hållbarhet och där stiftelsen nu ökar insatserna för att kunna leverera semesterupplevelser i linje med Parisavtalet. Syftet med hela visionsprojektet är att etablera Idre Fjäll som ett ledande aktivitetsnav för fjällturism fram till 2037. En projektvision som nu Christer ser fram mot att fortsätta utveckla.

"Jag ser enorm potential i de fastighetsutvecklingsprojekt som är beslutade och de som planeras för Idre Fjälls framtid. Min ambition är att vidareutveckla Idre Fjälls väl genomtänkta strategi tillsammans med medarbetare och styrelse, och att hitta lösningar för att driva verksamheten framåt. Jag är entusiastisk och engagerad i att utveckla både Idre by och medarbetarna, och ser fram emot att leverera en härlig upplevelse för våra gäster."

Kontakt

Christer Svärd
0793-04 92 30

Tomas Ringsby
Styrelseordförande, Stiftelsen Idre Fjäll
0702-80 95 84