Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Åk skidor som ett proffs i Pernillas egna backe

Stiftelsen Idre Fjäll tillkännager idag att man vid arbetet med den nya gondolen och tillhörande nedfart för första gången väljer att namnge en skidbacke efter en person. Det är ingen mindre än före detta elitskidåkaren och mångåriga idrottsambassadören Pernilla Wiberg som hedras.

"Pernilla har varit en aktiv del av anläggningens utveckling i tjugo år och hela tiden bidragit som en ledstjärna för vårt fokus på idrott, hälsa, hållbarhet och service. När vi nu fick chansen vill vi passa på att hedra Pernilla och bana väg för kommande tjugo år av samarbete", säger Idre Fjälls styrelseordförande Tomas Ringsby.

Pernilla Wiberg är en av Sveriges mest framgångsrika alpina skidåkare genom tiderna och har bland annat två OS-guld och fyra VM-guld på meritlistan. Under sin period som aktiv skidåkare lyckades hon också med konststycket att vinna i alla fem alpina världscupsdiscipliner, en bedrift som bara tolv personer någonsin lyckats med och som Wiberg gjort två gånger om. Sedan Pernilla la tävlingskarriären på hyllan 2002 har hon varit verksam som bland annat ledamot i internationella olympiska kommittén IOK, expertkommentator, entreprenör och inte minst – ambassadör för Idre Fjäll. 

"Detta är givetvis otroligt hedrande och gör mig jätteglad. En spontan reaktion är hur mycket Idre Fjäll betytt för och påverkat mig genom åren. Jag har lärt mig otroligt mycket och skapat så många fina minnen i Idre att Idre Fjäll-andan nog etsat sig in i ryggmärgen vid det här laget", säger Pernilla Wiberg.

Pernillabacken: En del av ”En framtid närmare naturen”

Den nya skidbacken sträcker sig hela 2,4 kilometer från toppen av fjället och långt ner i dalen. Den röda pisten, särskilt anpassad för slalomdiscipliner, binder även ihop fjället gentemot det nya skid- och bostadsområdet som utvecklas i fjället sydliga riktning. Nedfarten är en viktig del i utvecklingen av Idre Fjälls framtidsplan ”En framtid närmare naturen”, där åtta miljarder satsas i etapper för att fler ska kunna ta del av norra Dalarnas natur året om.

"Mitt första besök på Idre Fjäll var sommaren 1973 när farfar bestämt att vi skulle fira hans födelsedag där. Redan då var Idre Fjäll steget före och förstod vikten av att satsa på alla säsonger, inte bara vintern. Jag är stolt och rörd över att femtio år senare stå som ambassadör för Idre Fjäll och en framtid närmare naturen", avslutar Pernilla.

Pernillabacken och den nya gondolen invigas under den kommande vintersäsongen.

 

För mer information

Tommy Halvarsson
Marknads- och kommunikationschef
Stiftelsen Idre Fjäll
Tfn: 070-318 13 05
tommy.halvarsson@idrefjall.se