Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
12°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Vinterridning och turer med häst och släde

Upplev fjällen från hästryggen

Tänk dig en härlig ridtur på en lugn häst, i ett gnistrande snölandskap kanske i solnedgång. Alla ridturer startar från stallet, som du hittar ovanför skidstadion och fäboden. Ridningen är till för dig, stor som liten, gammal som ung, nybörjare som erfaren.

Boka här!

Du kan hitta alla priser här.

Samling för alla turer är på stallet! För att komma till stallet så åker du antingen skidor via Fäbodsvängen eller så kan du gå till stallet via Skidstadion

Rid- och slädturerna är mycket beroende på snötillgång, temperatur och underlag, och hästarnas bästa kommer alltid i första hand! Vid dåligt före kan turen därför komma att ställas in.

Innan du bokar

  • Du bör ej delta i våra ridaktiviteter om du är:
  • Gravid
  • Har allvarliga rygg/nackskador
  • Har allvarliga hjärtproblem eller om din hälsa på annat vis kan förvärras av denna aktivitet.

Viktgräns på ridturer (ej slädtur): 120kg
Åldersgräns på tolkatur: 16 år och rutinerad skidåkare.

Skogsturen

Vi rider ut i det tysta vinterlandskapet och det enda vi hör är knarret från hästarnas hovar i snön. En härlig skogsrunda i vacker miljö mellan Idre Fjäll, Städjan och Nipfjället!

Pannlampeturen

Var berädd på en vinterridtur olik alla andra. Vi rider i mörkret och tar oss fram med hjälp av lyset från våra pannlampor. Kanske får vi syn på några rena, eller en hare i lampornas sken?

Tolkatur

Här är det fart och fläkt som gäller! Du åker skidor eller snowboaed direkt från skidbacken in på stallplanen. Sedan får du vara med om en åktur bakom hästen, som du sent kommer glömma!

Den här aktiviteten är från 16 år och du bör vara en god skidåkare! Fråga oss gärna om du undrar över något.

Asketuren

En ridtur som barnen fullkomligen älskar! Vi rider iväg på en 25-minuters skogstur i snön. Barnen tar med sig en förälder/vuxen som hjälper till att leda hästen.

Fika ingår!

Aske mini

För de allra minsta barnen har vi denna ridtur där vi håller oss på ridbanan. Vi rider slalom mellan figurer och går över bommar och spännande hinder. Barnen tar med sig en förälder/vuxen som hjälper till att leda hästen.

Boka ridtur

Ridning, häst och släde på Idre Fjäll

Askes slädtur

Här får barnen prova på att köra häst och släde! Mysig tur där småkuskarna får sitta bland renskinn och filtar och känna hur det är att styra hästen alldeles själv.

Slädtur

Finns det någon mysigare känsla än att krypa ner i en släde full av renskinn och mysiga filtar, och sedan ge sig iväg bakom hästen ut i skogen? Måste upplevas!

Fackeltur

Med facklor på släden åker vi ut i mörkret och får vara med om en upplevelse utöver det vanliga. Slappna av i den mysiga släden bland renskinnen, och hör ljudet från hästens bjällerklang.

Fika ingår!

Boka slädtur

Åk häst och släde på Idre Fjäll