Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
6975°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Hundspann på Idre Fjäll med Adventure Dreams

Tre Huskyhundar framför en släde

Hundspann har tyvärr avslutats för säsongen - välkommen tillbaks i sommar!

Upplev fjället och naturen som människor i polarområdet har gjort i generationer. På Idre Fjäll kan du åka hundspann så länge som vädret tillåter. Hundarnas bästa styr och ibland kan det bli lite för varmt för våra polarhundar mot slutet av säsongen.

ADVENTURE DREAMS HUNDSPANN

Adventure Dreams Hundspann erbjuder aktiviteter på Idre Fjäll varje vecka mellan onsdag och lördag, klockan 10.00 och 16.00.
Vuxna kör eget spann med fyra hundar. Inga förkunskaper krävs för att köra släden. Alla våra turer är guidade. Har man inga allvarliga problem med knän eller rygg, kan man köra!

På sommaren kan du gå på huskyturer med de fantastiska hundarna. Läs mer

Ett äventyr med människans bästa vän

Det finns flera olika turer från 30 minuter till 3 timmar och du kör din egen släde med 4 hundar efter instruktioner från en guide. Det får plats 1 vuxen som kör och 1 barn som sitter i släden. Även barn från 10 år får prova att själva köra släden. Gratis för barn 0-4 år. Under alla turer åker du efter ledaren. Mötesplatsen är nedanför skidstadions parkering nära Väst 6:ans mellanstation.

Komplett prislista för hundspann

Familjetur - 20 minuter

En tur speciellt anpassad för familjer med små barn som vill njuta av en Huskytur tillsammans. På en stor släde kan max. 2 vuxna och 2 till 3 barn sitta bekvämt på renskinn medan släden dras av 6-8 huskies. Guiden kör släden under denna magiska upplevelse.
Max 2 vuxna och 3 små barn kan sitta tillsammans i släden.

Hundspannstur - 30 minuter

Få en smak av denna underbara sport! Du följer vår guide och du kör ditt eget spann med fyra slädhundar.

Hundspannstur äventyret - 1 timme

Bli en äventyrare! Du följer vår guide och du kör ditt eget spann med fyra slädhundar. När du har lärt dig grunderna börjar äventyret och du kommer att glida genom Idre Fjälls vildmark på ett spår som följer berget och skogen.

Trappertur - 3 timmar

Bli en Musher (hundförare). Följ med på en tur i den snöiga vildmarken. Sedan väntar en middag vid lägerelden i vår tältkåta. Hela turen tar 3 timmar. En liten smak av livet som Musher! (Rekommenderas för barn från 8 år)

Information gällande turer

Mötesplats: Idre Fjäll - nedanför Skidstadion. Vi träffas 10 minuter innan turen börjar. Utgångsplats är vid skidstadion, bakom skotrarna, syns med en 3 meter hög träskylt och en banderoll.
Om du kommer med bil, följ skylten "Skidstadion". Du kan parkera bilen där uppe och gå ner 10 meter. Parkeringen är i slutet av den uppförsbacken. Det är möjligt att åka skidor eller att gå direkt från backarna, vi är i närheten av sex-stolsliften, bakom snöskotrarna.

Betalning sker på plats med Swish (123-584 33 39) eller kontant.

Förbokningar: info@adventure-dreams.se

Platsbokningar: I receptionen.

Besök www.adventure-dreams.se

Adventure Dreams logga