Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
7°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Längdskidåkning på Idre Fjäll

På Idre Fjäll åker du längdskidor genom ett gnistrande vackert vinterlandskap eller som ett tufft träningspass i utmanande motionsspår.

Tränings- och motionsspår

På Idre Fjäll får du tillgång till 82 kilometer nypreparerade längdspår. Totalt sett är 30 km elbelysta så du kan träna både dag och natt. Att variera träningen har aldrig varit enklare. Alla spår utgår från skidstadion som ligger intill Västbacken. I elljusspåret finns det dubbla spår och ordentligt med skatebredd. Åker du med dragpulka och hund så åk bredvid de klassiska spåren. Spåren underhålls dagligen, flera gånger om kung Bore är givmild.

Kurs i Längdskidåkning - Längdskidskola för alla

Vill du slipa tekniken och lära dig utnyttja de olika växlarna maximalt? Eller är du helt ny på längdskidor? Investera i en längdlektion! Boka idag!

Läs mer gällande längdskidskola >>

Bokning sker via Reception eller tel. 0253-412 32 (kl. 08:30-16:30)

Turspår i den fantastiska naturen i Dalarna

Du som vill uppleva Idres vackra fjällvärld på riktigt nära håll gör det bäst på längdskidor. Den röda kryssleden tar dig rakt ut på fjället. Bara att njuta! Det finns också en mängd fina längdspår. Välj önskad längd och svårighetsgrad och ge dig ut på en härlig utflykt. Lunch kan du avnjuta i en våffelstuga, eller i en sloggbod om du har egen matsäck med dig.

Här kan du se vilka spår och turer som finns på fjället >>PDF (översiktskarta)

Testa olika skidor på Skidstadion

Välkommen till Mountainsports Testcenter på Skidstadion. Här har du möjlighet att testa olika längdskidor från Madshus och Fischer, få hjälp med valla och köpa utrustning.

Välkommen in mån-fre kl 09:00-16:00

Spårpass

Spårpassen säljs i Receptionen, ICA, Mountain Sports, Skicenter Syd,
Skicenter Väst, Pernilla Wiberg Hotel och Sportuthyrningen, under deras ordinarie öppettider.

Nu kan du också betala ditt spårpass med swish, till nummer: 123 097 03 19

Prislistor >>

Öppettider >>

Preparerade längdspår på Idre Fjäll

På Idre Fjäll har vi 82 kilometer preparerade längdspår! Se vilka som är öppna nu på den här sidan.

Så här preparerar vi våra längdspår på Idre Fjäll:

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet samarbetar med utvalda och framgångsrika anläggningar som har en medveten satsning mot längdskidåkning, cykling eller löpning. Idre Fjäll är utvalt som officiellt Vasaloppscenter för både skidor och cykling! Du kan läsa mer om de utvalda centren här.

Välj längdskidor och träna

På Idre Fjäll hjälper vi dig gärna med att hitta och välja rätt skidor, oavsett om det handlar om längdskidor, snowboard, slalomskidor eller till och med pjäxor och annan utrustning. Titta in i shopen eller på skiduthyrningen på Idre Fjäll eller läs mer på den här sidan för att hitta din favorit.

Behöver du träna på formen? På Idre Fjäll finns möjligheter att ta privata lektioner i längdskidåkning! Där får du en riktigt bra coach som hjälper dig slipa på tekniken. Du kan läsa mer om det på den här sidan.