1. Hem
  2. Skidskola

Snowboardskola

Pris från Ange datum först

Snowboardskola

Snowboardskola för barn och ungdomar 8-15 år. Oavsett om du åker snowboard för första gången eller är erfaren och vill utmana dig själv mer så har vi något som passar. Snowboardskola finns i fyra olika nivåer.

8-15 år

5 dagar

90 min

Välj rätt nivå!

Nivå 1

En kurs för dig som är helt ny på snowboard och vill lära dig grunderna. Vi lär oss att åka snowboard på ett säkert och roligt sätt. Vi börjar i skidskoleområdet där vi tillsammans lär oss att kontrollera snowboarden och att åka knapplift innan vi tar oss ut i systemets lättare backar. Målet är att kunna kontrollera snowboardens fart, kunna stanna, styra samt länka ihop tå- och hälsvängar i lättare backar.

Förkunskap

Inga förkunskaper behövs, men du måste kunna vara utan ditt resesällskap under hela lektionstiden.

Nivå 2

För dig som lärt dig att åka snowboard och vill bli bättre. Vi övar på olika storlekar och former på svängarna, åker sittlift och lär oss tekniker som gör det lättare att åka i mer varierad och ojämn terräng. Utefter gruppens nivå börjar vi även leka runt och trixa i en lättare grad. Målet är att kunna kontrollera fart, storlek och form på svängarna och vara mer säker i sin åkning samt åka i lättare opreparerad terräng.

Förkunskap

Du kan åka knapplift på egen hand, stanna själv, ställa dig upp från sittandes samt länka ihop tå- och hälkant i lättare backar. Du har också övat mer på “one-foot", när du har bakfoten lös och framfoten sitter fast.

Nivå 3

Med fjället som lekpark! Vi utmanar oss i olika backar, lär oss att anpassa svängar och åkteknik utifrån terrängen. Vi provar skärande svängar och att åka switch samt lär oss lättare trix utefter gruppens förmåga. Målet är att kunna anpassa åktekniken till olika typer av terräng, features och snöförhållanden, och att kunna åka switch och skärande svängar.

Förkunskap

Du kan kontrollera fart, storlek och form på dina svängar, åka alla liftar och åka one-foot på ett säkert och stabilt vis.

Freeride

Med spänning och utmaningar i fokus tränar vi på att utveckla skickligheten i varierad terräng - från parken till offpisten och pisten. Vårt mål är att du ska känna åkglädje och bli en mångsidig åkare. I gruppen finns både skidåkare och snowboardåkare.

Förkunskap

För att delta bör du ha nått Patrull 3/4-nivån i skidskolan eller Nivå 3 i snowboardskolan eller ha motsvarande färdigheter. Du bör vara självsäker i din åkning och sträva efter att fortsätta utvecklas.