Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
11°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är på våra cykelleder i höghöjdsområdet eller i våra forsar.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

0 / 40
0 / 26
0 km
cm
11°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

Längdskidåkning från 14 oktober

På Idre Fjäll åker du längdskidor genom ett gnistrande vackert vinterlandskap eller som ett tufft träningspass i utmanande motionsspår. Vi levererar snön och spåren, till både dig och det Svenska längdlandslaget.

Turspår
Du som vill uppleva Idres vackra fjällvärld på riktigt nära håll gör det bäst på längdskidor. Den röda kryssleden tar dig rakt ut på fjället. Bara att njuta! Det finns också en mängd fina längdspår. Välj önskad längd och svårighetsgrad och ge dig ut på en härlig utflykt. Lunch kan du avnjuta i en våffelstuga, eller i en sloggbod om du har egen matsäck med dig.

Här kan du se vilka spår och turer som finns på fjället >>PDF (översiktskarta)

Längdskidskola
Vill du slipa tekniken och lära dig utnyttja de olika växlarna maximalt? Eller är du helt ny på längdskidor? Investera i en längdlektion! Vi har ett samarbete med SkiProAm och tillgång till flera duktiga instruktörer som hjälper dig nå dina mål. Boka idag!

Boka en längdlektion >> (SkiProAm:s bokningsystem TimeCenter öppnas i nytt fönster.)

Tränings- och motionsspår
På Idre Fjäll får du tillgång till 82 kilometer nypreparerade längdspår. Totalt sett är 30 km elbelysta så du kan träna både dag och natt. Att variera träningen har aldrig varit enklare. Alla spår utgår från skidstadion som ligger intill Västbacken. I elljusspåret finns det dubbla spår och ordentligt med skatebredd. Åker du med dragpulka och hund så åk bredvid de klassiska spåren. Spåren underhålls dagligen, flera gånger om kung Bore är givmild. 

Spårpasspriser vinter 2017-2018

Spårpassen säljs i Receptionen, Aktivitetscentret, ICA, Intersport, Pernilla Wiberg Hotel och Skiduthyrningen, under deras ordinarie öppettider. Öppettider >>Officiell träningsanläggning för Svenska längdlandslaget

Idre Fjäll har blivit utsedd till officiell träningsanläggning för det svenska landslaget i längd. Vi är stolta över att erbjuda en så bra längdskidåkning att landslaget vill träna på vår anläggning.

Läs mer om hur du bokar ditt träningsläger här >>