Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
2 km
0 cm
6°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är i våra backar eller i våra skidspår.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

0 / 40
0 / 26
2 km
0 cm
6°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

Längdskidåkning på Idre Fjäll

längdskidåkare

På Idre Fjäll åker du längdskidor genom ett gnistrande vackert vinterlandskap eller som ett tufft träningspass i utmanande motionsspår. Vi levererar snön och spåren, till både dig och det Svenska längdlandslaget.

Turspår i den fantastiska naturen i Dalarna

Du som vill uppleva Idres vackra fjällvärld på riktigt nära håll gör det bäst på längdskidor. Den röda kryssleden tar dig rakt ut på fjället. Bara att njuta! Det finns också en mängd fina längdspår. Välj önskad längd och svårighetsgrad och ge dig ut på en härlig utflykt. Lunch kan du avnjuta i en våffelstuga, eller i en sloggbod om du har egen matsäck med dig.

Här kan du se vilka spår och turer som finns på fjället >>PDF (översiktskarta)

Kurs i Längdskidåkning - Längdskidskola för alla

Vill du slipa tekniken och lära dig utnyttja de olika växlarna maximalt? Eller är du helt ny på längdskidor? Investera i en längdlektion! Boka idag!

Läs mer gällande ländskidskola >>

Boka en längdlektion >>

Tränings- och motionsspår

På Idre Fjäll får du tillgång till 82 kilometer nypreparerade längdspår. Totalt sett är 30 km elbelysta så du kan träna både dag och natt. Att variera träningen har aldrig varit enklare. Alla spår utgår från skidstadion som ligger intill Västbacken. I elljusspåret finns det dubbla spår och ordentligt med skatebredd. Åker du med dragpulka och hund så åk bredvid de klassiska spåren. Spåren underhålls dagligen, flera gånger om kung Bore är givmild. 

Spårpass

Spårpassen säljs i Receptionen, ICA, Mountain Sports, Skicenter Syd,
Skicenter Väst, Pernilla Wiberg Hotel och Sportuthyrningen, under deras ordinarie öppettider.

Prislistor >>

Öppettider >>

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet samarbetar med utvalda och framgångsrika anläggningar som har en medveten satsning mot längdskidåkning, cykling eller löpning. Idre Fjäll är utvalt som officiellt Vasaloppscenter för både skidor och cykling! Du kan läsa mer om de utvalda centren här.