Idre Fjäll
6 / 40
4 / 24
30 km
35 cm
-4°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är i våra backar eller i våra skidspår.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

6 / 40
4 / 24
30 km
35 cm
-4°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

Längdskidåkning på Idre Fjäll

längdskidåkare

På Idre Fjäll åker du längdskidor genom ett gnistrande vackert vinterlandskap eller som ett tufft träningspass i utmanande motionsspår. Vi levererar snön och spåren, till både dig och det Svenska längdlandslaget.

Aktuell information gällande längdspår

Den 12 oktober öppnade Idre Fjäll upp för längdskidåkning med 1 mil längdspår. Det varma vädret har gjort att vi tyvärr blivit tvugna att stänga vissa delar av spåret.

Läs mer här om försäsong och aktuellt läge i våra skidspår.

Turspår i den fantastiska naturen i Dalarna

Du som vill uppleva Idres vackra fjällvärld på riktigt nära håll gör det bäst på längdskidor. Den röda kryssleden tar dig rakt ut på fjället. Bara att njuta! Det finns också en mängd fina längdspår. Välj önskad längd och svårighetsgrad och ge dig ut på en härlig utflykt. Lunch kan du avnjuta i en våffelstuga, eller i en sloggbod om du har egen matsäck med dig.

Här kan du se vilka spår och turer som finns på fjället >>PDF (översiktskarta)

Kurs i Längdskidåkning - Längdskidskola för alla

Vill du slipa tekniken och lära dig utnyttja de olika växlarna maximalt? Eller är du helt ny på längdskidor? Investera i en längdlektion! Boka idag!

Läs mer gällande ländskidskola >>

Boka en längdlektion >>

Tränings- och motionsspår

På Idre Fjäll får du tillgång till 82 kilometer nypreparerade längdspår. Totalt sett är 30 km elbelysta så du kan träna både dag och natt. Att variera träningen har aldrig varit enklare. Alla spår utgår från skidstadion som ligger intill Västbacken. I elljusspåret finns det dubbla spår och ordentligt med skatebredd. Åker du med dragpulka och hund så åk bredvid de klassiska spåren. Spåren underhålls dagligen, flera gånger om kung Bore är givmild.

Spårpass

Spårpassen säljs i Receptionen, ICA, Mountain Sports, Skicenter Syd,
Skicenter Väst, Pernilla Wiberg Hotel och Sportuthyrningen, under deras ordinarie öppettider.

Prislistor >>

Öppettider >>

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet samarbetar med utvalda och framgångsrika anläggningar som har en medveten satsning mot längdskidåkning, cykling eller löpning. Idre Fjäll är utvalt som officiellt Vasaloppscenter för både skidor och cykling! Du kan läsa mer om de utvalda centren här.

Preparerade längdspår på Idre Fjäll

På Idre Fjäll har vi 82 kilometer preparerade längdspår! Se vilka som är öppna nu på den här sidan.

Välj längdskidor och träna

På Idre Fjäll hjälper vi dig gärna med att hitta och välja rätt skidor, oavsett om det handlar om längdskidor, snowboard, slalomskidor eller till och med pjäxor och annan utrustning. Titta in i shopen eller på skiduthyrningen på Idre Fjäll eller läs mer på den här sidan för att hitta din favorit.

Behöver du träna på formen? På Idre Fjäll finns möjligheter att ta privata lektioner i längdskidåkning! Där får du en riktigt bra coach som hjälper dig slipa på tekniken. Du kan läsa mer om det på den här sidan.