Idre Fjäll
40 / 40
26 / 26
82 km
110 cm
-9°C
Idre Fjäll
40 / 40
26 / 26
82 km
110 cm
-9°C
40 / 40
26 / 26
82 km
110 cm
-9°C
Mina sidor
Mina sidor
Boka online
Boka online

Cykling på fjället 

Sommar 2017

Cykelsäsong: ca. 2 juni - ca. 1 Oktober 2017 (Beror på snötillgången)

På Idre Fjäll finns fina cykelleder som passar alla! På de gröna lederna kan de mindre barnen eller nyfikna prova sig fram. De gröna lederna är flacka och lättcyklade men samtidigt roliga och inspirerande. Nästa äventyr är den blå leden, som rullar likt en berg och dalbana genom de vackra skogarna runt Idre Fjäll. För den som söker mera utmaningar i form av uppförsbackar och skogsstigar rekommenderar vi vår röda led.

Öppna cykelleder >>

Cykling på Idre Fjäll är en aktivitet att göra tillsammans, man kanske orkar cykla olika långt eller brant, men alla kommer att ha lika kul tillsammans i vår Pumptrack eller i vår nya Skills area.

Alla leder startar på centrumtorget precis utanför Intersport där det finns cykelhyra, cykelverkstad och allt du kan behöva för ett äventyr på hjul.  

Alla lederna är enkelriktade och det finns flera rastplatser utefter lederna. Nyhet för denna sommar är att det även finns servicestationer på utvalda platser där du själv kan fixa lättare reparationer.

Vill du hyra cykel, boka minst 8 dagar innan ankomst.

Idre Fjäll vill erbjuda Nordens mest lekfulla cykelupplevelse för hela familjen

Vi önskar fortsätta utveckla cykelupplevelsen på Stiftelsen Idre Fjäll många år framöver. Vi vill erbjuda en cykelprodukt av högsta kvalitet. För att kontinuerligt kunna fortsätta underhålla, utveckla och förbättra leder, cykelprogram, teknikområden och service kommer det från och med sommaren 2016 krävas ett trailpass för att cykla på våra anlagda cykelleder. Trailpass

I Trailpasset ingår även tillgång till Skills area, Pumptrackbana och introduktionsprogrammet Idre Fjäll Cross country 1.0 & Idre Fjäll Cross country junior. Intäkterna från Trailpasset går oavkortat till utveckling av cykelprodukten. För att cykla på grusvägar och stigar utanför vårt Trail center krävs inget Trailpass.

Ditt trailpass köper du i vår reception, på Pernilla Wiberg Hotel, ICA, cykeluthyrningen eller i vårt Aktivitetscenter.

Prislista Trailpass 2017 >>

Liften

Från toppen av Idre Fjäll har du en fantastisk utsikt över Städjan och de norska bergen i horisonten. Det är en röd cross-country led som tar dig ned till Väst 6:ans dalstation. Vi rekommenderar en cykel med skivbromsar och framdämpare, helst en heldämpad cykel då leden har flera tekniska och steniga partier. På barncyklarna bör det finnas handbroms för fram- och bakhjul. Hjälm och handskar måste användas för att få cykla och vi rekommenderar även överkroppsskydd och knäskydd som finns att hyra på Intersport.

Tider sommar 2017
26 juni-20 augusti Alla dagar 10.00-15.00

Påstigning med cykel vid dalstationen. Barn under 8 år åker gratis.
Liftpass köpes i receptionen och vid liftens mellanstation.

Prislista Liftpass inkl. Trailpass 2017 >>

Hyra cykel

Cykelverkstad och uthyrning vid torget.

Uthyrningsprislista >>

Priser cykelverkstad >>

Hjälm ingår i cykelhyran och handskar är även inkluderat för barnen. Cykel kan förbokas fram till 3 dagar innan ankomst via callcenter och 1 dag innan på Onlinebokningen. Efter det är det bokning på plats som gäller.
OBS!
Hyra cykel halvdag bokas på plats i mån av tillgång och kan inte förbokas.
Halvdag är 8.30-12.30 eller 13.00-17.00

Boka din cykel Online eller bokning@idrefjall.se (Ange namn, telnr. kroppslängd, typ av cykel och datum) eller ring bokningen 0253-410 00. Ett tips är att inte vänta med att boka din cykel då många vill hyra cykel hos oss.