Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
11°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är på våra cykelleder i höghöjdsområdet eller i våra forsar.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

0 / 40
0 / 26
0 km
cm
11°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

Aktiviteter på Idre Fjäll

Idre Fjäll förknippar man i första hand med skidåkning, men här finns så mycket mer att göra, året runt. Här finns fartfyllda äventyr för stora och små, här finns också lugnet.

På den här sidan har vi samlat det bästa av det bästa. Klicka på bilderna för att läsa mer om de olika aktiviteterna eller använd menyn till vänster för att navigera.

 

Glass

När du bokar boende genom Idre Fjäll kan du hämta ut ett boendeband. Det ger dig tillgång till många akriviteter för stora och små, helt gratis!

 

Aktivitetscenter

Barn i övning

Aktivitetscentret på Idre Fjäll är proppfullt med spännande utmaningar och underhållning. Bland annat: Boxning, Bungytrampolin, Funballz, Klättring, Minigolf, Simskola och Tabata!

 

Askes aktiviteter

Renen Aske

Aske är Idre Fjälls egen ren. Han tar hand om alla barn på Idre Fjäll och på vintern har han till och med ett eget land!

 

Cykling

Cyklist i hopp

En av de mest populära aktiviteterna på Idre Fjäll är att cykla. Här finns mängder av vackra och utmanande cykelleder. Det finns också möjlighet att träna och tävla med mountainbike, testa vår skills area eller gå på after bike. I Idre Fjäll finns också fina möjligheter för rullskidåkning.

 

Fiske

Person som fiskar

Idre Fjäll har fantastiskt fina fiskevatten. Här finns fina fiskemöjligheter för både familjen och den mer inbitna fiskaren. Kanske vill du ta en guidad fisketur?

 

Fjällkyrkan

Fjällkapellet

Fjällkyrkan eller fjällkapellet är en oas för att finna lugnet. Här annordnas musikkvällar och gudstjänster. Kom och hitta stillhet på fjället.

 

Fjällvandring och löpning

Fjället i fjärran

Vandring är frihet. Vandring är frisk fjälluft och vidsträckt utsikt. Känslan av att stå på toppen av världen och ett landskap som etsar sig fast i minnet. Vandra med en vän i fantastisk natur eller ta en guidad tur.

 

Forsränning och rafting

Forsränning

Sommarens häftigaste aktivitet är forsränning, eller rafting som det kallas. Att ta sig fram över en fors är verkligen ett äventyr som alla borde testa.

 

Fäboden

Får vid fäboden

Vid fäboden kan du titta och hälsa på massor av djur. Här finns vårt mysiga café där du serveras nygräddade frasvåfflor med flera olika tillbehör, kaffe, bakverk och glass. Fäboden är en naturlig samlingspunkt för hela familjen.

 

Golf

Golf

Idrefjällens golfbana är en bana som vunnit mycket beröm. Vi erbjuder en vacker och omväxlande bana med fairways som överraskar och som få väntar sig finna i fjällmiljö. Oavsett hur van du är kommer du älska Idrefjällens golfbana.

 

Huskyturer

Person på hike med huskyhund

Ha en upplevelse med en huskyhund i vacker miljö med din familj eller dina vänner. Välj mellan en vandringstur eller en sparkcykeltur med draghjälp från en av de underbara polarhundarna.

 

Höghöjdsområdet

Peron i linbana

Utmana dig själv i Idre Fjälls höghöjdsområde i sommar! I höghöjdsområdet finns tre hinderbanor i olika höjd och dessutom en skyttestig och en glasskiosk.

 

Kanotturer

Personer på kanottur

På med flytvästen och häng med på en kanottur rakt ut i naturen. Flytvästar, kanoter och instruktioner ingår i de olika turerna ut i vildmarken kring Idre.

 

Klubbarna för barn

Glada barn med glass

Häng med på sommarens roligaste äventyr och träffa nya kompisar! Indelning efter ålder, 3-6 år, 7-9 år och 10-12 år. För dig som är över 13 finns också fantastiskt roliga Teen Escape.

 

Orientering

Vacker natur

Inte mycket är roligare än orientering. På Idre Fjäll finns det fasta orienteringskontroller under sommaren mellan juni och september. Du kan också ta det lite mer med ro och delta i foto-orienteringen!

 

Ridning

Personer på ridtur

På Idre Fjäll är alla lika välkomna att uppleva den fantastiska fjällnaturen från hästryggen. Liten som stor, nybörjare som erfaren, vi har turer som passar alla.

 

Stolslift till toppen

Personer i stolslift

Från toppen av Idre Fjäll har du en fantastisk utsikt över Städjan och de norska fjällen i horisonten. Stolsliften tar dig upp till toppen av Gränjesvålen. Ta med dig cykeln om du vill!


Upplev samekulturen

Ren

Nu har du möjlighet att ta del av den samiska kulturen här i Idre. Få en inblick i en renskötares vardag, lyssna till historier, myter och berättelser om det samiska livet.