Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
3°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

30 oktober 2018

Svenska puckellandslaget väljer Idre Fjäll

Svenska puckellandslaget kommer till Idre Fjäll för att värma upp inför säsongsstarten.

Landslagets läger flyttas till Idre

Svenska puckellandslaget brukar värma upp inför säsongsstarten på ett glaciär-läger i Kaprun, Österrike, men inför årets säsong hålls de sista lägren på Idre Fjäll istället.

Vi får otroligt värmande ord från Svenska puckellandslaget som redan är på plats på Idre Fjäll. Lasse Fahlén, landslagstränare, som har 45 år bakom sig inom puckel uttalar sig på följande vis: "This is the best pre season course ever".

Närmar sig säsongspremiär

När det närmar sig säsongspremiär är det viktigt att få till läger för landslagsåkarna där de får bästa möjlighet att sätta det sista innan säsongen drar igång.

- Förutsättningarna i Idre är perfekta för vår uppladdning och våra sista två snöläger innan världscuppremiären i Ruka i början av december. Initialt var det tänkt att vi skulle vara i Kaprun som vi brukar, men i år testar vi något nytt, säger sportchef Anders Olfsson.

Sparad snö

Från förra vintern har vi sparat snö för att kunna vara först i Sverige med 1 mil längdskidåkning och två alpina nedfarter tidigt på säsongen. Över 250 000 m2 lades undan, täcktes över och har legat och väntat på just detta tillfälle. Vi är glada att denna stora satsning har gett resultat!

Fotograf: Erik Danielsson, SSF Puckel

Läs mer på skidor.com >>