Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
4°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

24 september 2018

Årets nyheter på Idre Fjäll

Ny belysning i Västbacken

Under 2018 firar Idre Fjäll 50 år och avslutar samt påbörjar kommande skidsäsong med att bygga belysning i Västbacken – vilket innebär mer skidåkning för anläggningens gäster.

”Det känns riktigt bra att erbjuda våra gäster den här nyheten säger Andreas Starenhed som är tillförordnad VD på Idre Fjäll. Våra gäster är genuina skidåkare och som jag tror kommer ta emot denna nyhet med öppna armar”. Vi kan till kommande säsong erbjuda skidåkning varje dag fram till klockan 18 i våra belysta backar Blåbärsslingan, Västbacken, Specialen och Carvingsvängen.”

Funparken växer

Under hösten byggs en ny grön linje för anläggningens yngsta gäster vilket ett välkommet tillskott i den populära Funparken. ”Vi vill förutom bra backar och spår erbjuda våra gäster en komplett skidprodukt. Vi ser att antalet åkare ökar och våra duktiga medarbetare i parken har gjort ett fantastiskt jobb under flera år med att utveckla vår produkt."

”Vi bygger och färdigställer Ski Cross banan till vecka 3 då världscupen kommer på besök till Idre Fjäll. Sedan väntar en Europacup-tävling några veckor senare – men sen tror jag att killarna har en överraskning lagom till sportloven. Det kan mycket väl bli en utmanande svart linje. Följ oss på sociala medier, nyhetsbrevet eller idrefjall.se” avslutar Kjell hemlighetsfullt.

Askestigen breddas

En av vinterns absolut populäraste backar – Askestigen breddas till kommande säsong. Askestigen är tillsammans med Ski Cross-banan barnens favorit under vinterhalvåret, det säger Martin Voest som är aktivitetschef på Idre Fjäll. Till den här säsongen breddar vi backen och säkerställer tillgängligheten och kvalitén på backen. Aske är enligt uppgift väldigt nöjd med den här nyheten ler Martin.

Ski Cross – på längd

Att Idre Fjäll är Sveriges nationalarena för Ski Cross återfinns på Idre Fjäll är ingen nyhet – dock är en Ski Cross-bana för längdskidåkning en nyhet.

”Banan på Idre Fjäll har under 2 år blivit utsedd av åkarna som världscupens bästa, så varför inte erbjuda en bana i världsklass även för längdskidåkning?” det berättar Mattias Franzén som är ansvarig för längdstadion på Idre Fjäll.

”Ski Cross banan är ett komplement till övriga spår och banan ska på ett lekfullt sätt utmana balans och teknik, framförallt för våra hedersgäster - barnen fortsätter Mattias.

Fjällklubben – garanterat föräldrafritt!

Äntligen! Fjällklubben garanterar att barnen slipper tjatiga föräldrar för en stund! I Aktivitetscentret hänger barnen med Aske och har möjlighet att träffa nya kompisar! Måndag till torsdag varje dag så hittar våra duktiga aktivitetsledare på nya saker att göra. Vi spelar bowling, badar, äter glass, eller så går upp i sporthallen för att leka skeppsbrott, spela fotboll eller innebandy. Som sagt här finns inga tjatiga föräldrar – utan här är det barnen som får bestämma. Är det bus och skratt så kan vi garantera att vår kompis Aske på besök. Vilken glass är Askes favorit, kan Aske verkligen bowla och är Aske verkligen världsmästare på kurragömma?

”Vi kompletterar vår utomhusupplevelse med en inomhusaktivitet säger Louise Iversen, aktivitetschef på Idre Fjäll. Fjällklubben är ju framförallt till för barnen, samtidigt möjliggör det för 2,5 timmes längdskidåkning, sköna förmiddagssvängar eller en behandling på Pernilla Wiberg Hotel för föräldrarna avslutar Louise.

Kvällsskidåkning på Idre Fjäll