Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
10°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

10 september 2018

Idre Fjäll och Skistart samlar skidsverige

Längdskidåkare i snötäckt landskap

I samband med skidpremiären fredag den 12 oktober anordnas Sveriges största testhelg för längdskidåkning på Idre Fjäll. Under helgen den 12-14/10 samlas de 25 största skidleverantörer, däribland Fischer, Atomic och Salomon för att visa årets nyheter. Tillsammans med Skistart hoppas Idre Fjäll att få ett återkommande event med fokus på längdskidåkning.

Premiärhelgen 12-14 oktober planeras 10 kilometer längdspår stå färdiga!

En premiär för entusiaster och branschen

”Testhelger är vanligt förekommande för alpint, men en testhelg bara för längdskidåkning och i den här storleken är inget som vi tidigare sett" säger Tommy Halvarsson, marknadsansvarig på Idre Fjäll. "Precis som att vi är först ut på snö så känns det lika spännande att vara först med ett stort event -för branschen och för alla skidentusiaster.”

Idre Fjäll - ett givet val

”Det kändes givet att vända sig till Idre Fjäll när tanken om att anordna en testhelg först kom på tal" säger Henrik Lindh, VD för Skistart. "Med en garanterad tidig start på säsongen och möjligheterna till andra aktiviteter på anläggningen, så var valet inte svårt om vem som skulle stå som värd för ett event av den här storleken”

"Med tanke på att det är första året som vi anordnar detta tillsammans så är vi väldigt nöjda med att alla leverantörer från första början visat sådant stort intresse. Vår tanke är att testhelgen ska bli ett återkommande event och att det ska växa sig än större till kommande vinter," avslutar Tommy Halvarsson.