Idre Fjäll
37 / 40
23 / 24
86 km
67 cm
-5°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

14 maj 2018

Heta namn till 2XU Idre Fjällmaraton

Premiären av 2XU Idre Fjällmaraton den 25 augusti, får se många starka löpare på de tre distanserna 12, 28 och 45 km. Inte mindre än tre världsmästare i orientering kommer, liksom skidåkare med landslagsmeriter och traillöpare av högsta klass.


Tove Alexandersson, 25 år, från Borlänge, är orienteringens obestridliga drottning. Under 2017 vann hon allt hon ville vinna: Tre VM-guld i både orientering och skidorientering, O-ringen och den totala världscupen i orientering. 2018 står Tove Alexandersson på startlinjen i premiären av 2XU Idre Fjällmaraton.

– Idre Fjäll är en väldigt fin miljö att springa i och har varit ett favoritställe sedan jag var liten. Jag ser fram emot loppet, det blir tuffa banor och det gillar jag, säger Tove.

Landslagsåkaren Simon Andersson från Falun-Borlänge var trea på 15 km klassiskt på SM 2017, inför 2018 var OS målet men säsongen blev lite knackig. I augusti blir det 2XU Idre Fjällmaraton.
– Det lutar åt att jag springer 28 km, vilket ska bli spännande – jag har aldrig tävlat på ens ett halvmaraton förut. Jag tränar mycket på Idre Fjäll, både på sommaren och vintern. Min favoritrunda stämmer ganska väl överens med bansträckningen för loppet, med den vackra utsikten från Städjan som given höjdpunkt.

Johanna Bygdell är en etablerad ultralöpare, 2017 satte hon svenskt rekord på 100 miles i Täby Extreme Challenge, blev tvåa i Ultravasan och vann High Coast Ultra där hon slog alla killar med en halvtimme och satte nytt banrekord. 2018 står 2XU Idre Fjällmaraton på programmet.

45 kilometer är lite kort för mig, min grej är ju att springa långt, så jag sänker förväntningarna. Jag ser fram emot att springa i Idre, det blir en upplevelse och kul att upptäcka något nytt.

Det är jätteroligt att så många meriterade idrottare antar utmaningen som väntar på fjället, säger David Andersson, tävlingsledare för 2XU Idre Fjällmaraton.

Flera elitlöpare som kommer till start är de två världsmästarna i orientering, Fredrik Bakkman och Lina Strand, samt landslagskompisen Karolin Ohlson, och Helene Söderlund – skidåkare och skidorienterare som bland annat vunnit VM-guld. Många starka traillöpare utmanar.

Läs intervjuerna och hitta mer information om loppet på http://idrefjallmaraton.se


Tove: http://idrefjallmaraton.se/2017/10/09/varldens-basta-orienterare-tove-alexandersson-springer-2xu-idre-fjallmaraton/

Simon: http://idrefjallmaraton.se/2018/01/15/landslagsakaren-simon-andersson-till-2xu-idre-fjallmaraton/

Johanna: http://idrefjallmaraton.se/2017/12/21/ultraloparen-johanna-bygdell-vill-ha-tuffa-forutsattningar-i-idre/