Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
11°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

08 februari 2018

Idre Fjäll fyller 50 år!

För 50 år sedan fick man mycket för en femtiolapp, och det får man nu också – på Idre Fjäll. Lagom till födelsedagen den 28 april kostar det mesta på anläggningen bara 50 kronor.

Studenrevoltens och kårhusockupationens år 1968 var också året då Stiftelsen Idre Fjäll bildades. Anläggningens gäster fick hålla till godo med två liftar och två kaffestugor.

I dag är Idre Fjäll nationalarena för skicross och arrangerar världscupstävlingar i samma gren samt har FIS-standard för slalom alpint herrar. Dessutom är Idre Fjäll en av få svenska anläggningar med internationell kapacitet att arrangera skidskyttetävlingar. Vintern börjar tidigt och slutar sent i Idre tack vare ett toppmodernt snökanonsystem. Detta får många elitåkare och landslag att förlägga försäsongsträningen i Idre istället för som tidigare, i Alperna.

– Vi är en av Sveriges mest kompletta skidanläggningar både för längd och alpint. Dessutom har vår sommarsäsong med cykel växt explosionsartat. Numera konkurrerar vi på allvar med Sälen och Åre, och personligen tycker jag att den gemytligaste stämningen hittar du hos oss.

Säger Idre Fjälls vd, Andreas Starenhed.

Idre Fjälls 50-årsjubileum firas med födelsedagsmiddag och fyrverkerier varje fredag hela vårsäsongen. Festveckan inför den egentliga födelsedagen, 28 april, präglas av fyndpriser.

Gästerna kan då få det mesta, som boende, mat och skipass för bara en femtiolapp. Det är verkligen ett kanonerbjudade för alla skidälskare. Vi hoppas att så många som möjligt vill komma hit och fira med oss.