Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
96°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Snowboard grupp

Lär dig åka snowboard på Idre Fjäll

Testa något nytt och lär dig åka snowboard eller bli ännu bättre på brädan! Självklart har vi på Idre Fjäll lektioner i snowboardåkning. Läs mer om vilken nivå som passar dig bäst. Snowboardlektionerna är mån-ons varje vecka förutom vecka 52 då dessa lektioner går tis-tors.

Boka skidskola!

Snowboard Idre Fjäll

Level 1

Förkunskaper: En kurs för dig som är helt ny på snowboard.
Kurs: Vi provar på att åka snowboard på ett säkert och roligt sätt. Vi börjar i skidskoleområdet där vi tillsammans lär oss att kontrollera brädan innan vi tar oss ut i systemets lättare backar.
Mål: Kunna kontrollera snowboardens fart och stanna, kunna styra samt kunna länka ihop tå- och hälsvängar i gröna backar.

Level 2

Förkunskaper: En kurs för dig som har provat på snowboard förut. Du kan stanna själv och svänga både från tå- och hälkant i gröna backar. Du kan även åka knapplift på egen hand.
Kurs: Vi fortsätter att lära oss åka med olika storlekar och former på svängarna, främst i blå backar. Vi lär oss tekniker som gör det lättare att åka i mer varierad och ojämn terräng. Vi lär oss även att åka sittlift.
Mål: Kunna åka i kontrollerade svängar nerför blå backar samt kunna kontrollera storlek och form på svängarna.

Level 3

Förkunskaper: I den här kursen ska du kunna åka och kontrollera din fart, storlek och form på svängarna i alla blåa backar. Du kan åka knapplift och sittlift själv.
Kurs: Vi lär oss anpassa våra svängar och åkteknik utefter terrängen och ojämnheter. Vi provar på skärande svängar och att åka switch samt lär oss några lättare trix. Vi utmanar oss även i röd terräng samt lär oss åka ankarlift.
Mål: Kunna anpassa åktekniken till olika typer av terräng, features och snöförhållanden, kunna åka switch och skärande svängar i gröna backar samt börja se hela Idre Fjäll som en lekpark.

Bokning skidskola: Online, tel. 0253-412 32, skidskolan@idrefjall.se, Skicenter Väst eller receptionen.

Hur svårt är det att åka snowboard?

Att åka snowboard kan vara svårt om man är van med skidor eftersom det mer liknar att åka skateboard. Snowboardåkare hittas vanligtvis i snowparken men det går alldeles utmärkt att åka utför med också. Det är till och med lättare att åka snowboard än skidor på vissa ställen. Till exempel i lössnö och off-pist.

Snowboardens historia

Till skillnad från skidor och skidåkning är snowboardens historia kort, de första varianterna av snowboards kom på 1960-talet. Från början var det leksaker för barn och stilen kommer till stor del från skateboard.

De bästa kläderna för snowboard

När man åker snowboard har man speciella pjäxor som kallas boots. Att åka snowboard är inte farligare än att åka skidor men det är alltid bra att ha bra skydd. För det första är det jätteviktigt att ha en bra hjälm. Ryggskydd och handledsskydd är också bra att ha för att skydda ömtåliga delar av kroppen. Se till att skaffa ett par bra och snygga goggles också.

Det kan bli kallt på fjället så det är bra att ha en varm och skön jacka och ett par handskar. Fråga gärna vår erfarna personal i skidhyran eller shopen om vad som passar dig bäst.

Hur lång snowboard ska man ha?

Vanligtvis är snowboarden 10-25 cm kortare än åkaren. Om du är 180cm lång är brädan alltså 155-170cm lång. Men olika brädor är bra för olika syften. Det är alltid bäst att få proffshjälp när du provar ut din bräda. Fråga i vår skiduthyrning eller i butiken så får du hjälp att hitta rätt.