Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
9525°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Skidskola i grupp 10-15 år Skidliga

Skidskola Idre Fjäll

Skidskola för de äldsta barnen

Skidskolan för barn 10-15 år kallas Skidliga. Här finns fyra olika nivåer av skidskolan för att det ska finnas något som passar alla. Läs mer här om vilka förkunskaper som krävs innan du börjar och vad målen med kurserna är.

Boka skidskola!

SKIDLIGA 10-15 år Level 1 (Nybörjare), 1,5 timme

Grupplektion slalom.

Förkunskaper: En kurs för dig som är ny på skidor. Tillsammans har vi kul när vi på ett säkert sätt lär oss att åka skidor. Bäst lär du dig genom att öva med läraren på skidskolan och sedan med mamma eller pappa resten av dagen. Vi börjar äventyret i skidskoleområdet för att flytta oss vidare till systemets lättare backar när vi känner oss lite säkrare.

Mål: Kunna stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen och följa efter min skidlärare i gröna backar.

SKIDLIGA 10-15 år Level 2, 1,5 timme

Grupplektion slalom.

Förkunskaper: En kurs för dig som har åkt skidor förut. Du kan stanna själv och svänga åt båda håll i en plog. Du kan åka knapplift och stollift. Vi fortsätter att träna på att bromsa och svänga. På ett kul och avslappnat sätt övar vi på att få fartkontroll och säkerhet i backarna.

Mål: Att kunna åka med parallella skidor i blå backar och att kunna styra mina skidor till ett stopp.

SKIDLIGA 10-15 år Level 3, 1,5 timme

Grupplektion slalom.

Förkunskaper: Du kan svänga med parallella skidor i kontrollerad fart i blå backar. Du kan stanna genom att styra dina skidor parallellt till ett stopp åt båda håll. Du kan åka alla liftar. Vi åker i de flesta backarna och övar på att hitta säkerhet och rytm i skidåkningen. Vi strävar efter god fartkontroll, självförtroende och teknik. Under veckan så provar vi parken, skicross banorna och ger oss ut på äventyr.

Mål: Åka med parallella skidor i alla röda backar och kunna anpassa åkningen till olika terräng.

SKIDLIGA 10-15 år Level 4, 1,5 timme

Grupplektion slalom.

Förkunskaper: Du kan svänga med parallella skidor i alla röda backar. Och har övat på carvingsvängar, där du kantar skidorna ordentligt för att hålla fart genom skärande svängar. Du kan åka i små hopp och i varierande terräng och snö. Du kan åka knapplift och ankarlift själv. Här ger vi allt hela veckan. Vi åker i varierande terräng samt introducerar stavisättning. Vi åker brant, snabbt, i hopp och på boxar. Finns det möjlighet provar vi även offpist, allt för att bli bättre skidåkare. Veckan innehåller mycket skoj, äventyr och massa bus.

Mål: Göra dynamiska parallella svängar i all terräng i olika snöförhållanden och kunna anpassa min teknik till olika utmaningar på fjället.

Bokning skidskola: Online, tel. 0253-412 32, skidskolan@idrefjall.se, Skicenter Väst eller receptionen.